Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiștii moldoveni, la discuții cu ambasadorul Rusiei despre reținerea lui Igor Dodon

Russian Embassy
ambasada rusiei

Membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, și președintele fracțiunii BCS, Zinaida Greceanîi, au avut ieri, 25 mai, o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Interlocutorii au discutat despre problemele actuale din domeniul colaborării bilaterale, precum și chestiuni legate de securitatea regională, transmite Știri.md.

De asemenea, conducerea PSRM și-a exprimat îngrijorarea cu privire la reținerea ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

"Partidul Socialiștilor consideră că dosarele penale deschise împotriva lui Igor Dodon sunt făcute la comandă, poartă un caracter politic și fac parte din planul regimului de guvernare de a suprima opoziția și, mai întâi de toate, de a lichida Partidul Socialiștilor ca cea mai mare forță de opoziție.

Olga Cebotari și Zinaida Greceanîi au menționat în cadrul discuției cu diplomatul rus că actorii externi, cu acordul tacit al conducerii Republicii Moldova, încearcă să submineze neutralitatea constituțională a țării noastre și, eventual, să atragă Moldova în conflict. PSRM categoric nu acceptă o astfel de politică și va continua să lupte pentru păstrarea și consolidarea neutralității Republicii Moldova", se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Știri.md amintește că procurorii în comun cu CNA și SIS au descins cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Menționăm că fostul șef de stat este bănuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.