Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiștii moldoveni s-au dus la Moscova, să se plângă de 'presiunea fără precedent a actualei conduceri asupra oponenților politici'

PSRM
Igor Dodon PSRM

O delegație a Partidului Socialiștilor din R.Moldova (PSRM) a mers la Moscova (Rusia), unde a avut întrevederi cu reprezentanții partidului pro-Putin „Rusia Unită”. În capitala Rusiei, socialistul Vlad Bătrîncea s-a plâns politicienilor lui Putin pe „presiunea guvernării de la Chișinău asupra oponenților politici”, conform deschide.md.

„Secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Bătrîncea a vorbit despre situația politică din țară, în special subliniind presiunea fără precedent a actualei conduceri asupra oponenților politici. Activând în opoziție, socialiștii moldoveni continuă să pledeze pentru relații constructive de parteneriat cu Rusia în pofida obstacolelor create de puterile pro-occidentale”, se arată în comunicatul partidului „Rusia Unită”.

În comunicatul publicat pe pagina oficială a PSRM socialiștii menționează că au fost discutate mai multe chestiuni privind cooperarea dintre cele două partide, inclusiv schimbul de experiență politică, colaborarea în domeniul cultural, umanitar și interregional, precum și interacțiunea în cadrul organizațiilor de tineret. Socialiștii fac trimitere la comunicatul publicat de „Rusia Unită”.

„Potrivit serviciului de presă al „Rusia Unită”, participanții la dialog au convenit să dezvolte proiecte educaționale comune care să contribuie la consolidarea importanței social-politice a partidelor. De asemenea, părțile au discutat despre necesitatea conjugării eforturilor în vederea păstrării memoriei istorice și a memoriei despre eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, se arată în comunicatul PSRM.

PSRM precizează că a semnat un acord de cooperare cu „Rusia Unită” pe 8 iunie 2017. Documentul prevede schimb de experiență și alte chestiuni legate de activitatea formațiunilor politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.