Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiștii moldoveni se declară în grijorați de retorica militară a autorităților moldovenești

PSRM
PSRM Partidul Socialistilor

Partidul socialiștilor (PSRM) consideră că "acțiunile militare din Ucraina creează tot mai multe riscuri de securitate pentru Moldova", iar "situația se agravează și din cauza retoricii militariste a autorităților moldovenești".

Potrivit Infotag, formațiunea a făcut ieri o asemenea declarație, exprimându-și "îngrijorarea deosebită" în legătură cu vizitele frecvente în Republica Moldova ale "înalților oficiali NATO și miniștrilor apărării din mai multe țări UE", transmite Știri.md.

Socialiștii au relevat că au pledat întotdeauna pentru "necesitatea consolidării statutului de neutralitate al Republicii Moldova", iar "în situația dificilă actuală se cer cele mai echilibrate, înțelepte și responsabile declarații și acțiuni din partea autorităților moldovenești".

PSRM a făcut apel la "toți partenerii externi ai Moldovei să respecte dorința poporului nostru multinațional de a trăi în pace și armonie în țara lor".

"Moldova are nevoie urgent de modernizare, în primul rând, în domeniul economic și sfera socială. Țara noastră nu are nevoie de drone militare, ci de resurse energetice ieftine, investiții în economie, crearea de noi locuri de muncă, indexarea pensiilor și prestațiilor sociale. Anume acest tip de ajutor este așteptat de poporul Republicii Moldova din partea partenerilor statului nostru", au subliniat socialiștii.

Aceștia au difuzat declarația după ce, în weekendul trecut, în cadrul unei vizite la Chișinău, ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a declarat că Germania va ajuta Moldova în echiparea Armatei naționale cu drone militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.