Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialistii olandezi cer demisia lui Dijsselbloem de la sefia Eurogrupului

Liderul Partidului Socialist olandez (de opozitie), Emile Roemer, a cerut luni demisia ministrului olandez de finante, Jeroen Dijsselbloem, din functia de presedinte al Eurogrupului, dupa ce grecii au respins cu o majoritate de peste 61% propunerile de acord la a caror elaborare a contribuit acesta, transmite Reuters.

Dijsselbloem s-a bucurat pâna acum de sprijin din partea majoritatii formatiunilor politice din Olanda pentru abordarea sa fara compromisuri în negocierile cu Grecia.

Într-un interviu acordat luni postului de radio NOS, Emile Roemer a criticat însa politicile sustinute de Dijsselbloem pentru Grecia, calificându-le drept 'economie politica proasta' si 'iresponsabila social'.

'Este aproape imposibil ca el sa mai ocupe un loc la masa' negocierilor dupa ce peste 61% dintre greci au respins termenii acordului propus de creditorii internationali, a afirmat Roemer.

Notând ca ministrul de finante elen Yanis Varoufakis si-a anuntat în cursul diminetii demisia pentru a înlesni un compromis, Roemer a sustinut ca 'ar fi bine daca acelasi lucru s-ar întâmpla si de partea europeana'.

Conform unui sondaj de opinie dat publicitatii duminica, Partidul Socialist ar iesi pe locul al doilea, dupa liberalii premierului Mark Rutte, daca în Olanda ar fi organizate acum alegeri. Din aceeasi ancheta a reiesit ca 50% dintre olandezi vor ca Grecia sa ramâna în zona euro, 41% fiind de opinie contrara.

Jeroen Dijsselbloem vizeaza realegerea la sefia Eurogrupului, dupa ce actualul mandat îi expira la 21 iulie, contracandidat fiindu-i ministrul spaniol al economiei, Luis de Guindos.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.