Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiștii și Comuniștii au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernul Gavrilița

Guvernul Republicii Moldova
guvern Moldova

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat moțiune de cenzură. Parlamentarii susțin că de la învestirea Guvernului Gavrilița, acum un an, Republica Moldova trăiește în permanentă criză – pandemică, energetică, economică și socială.

Deputații BSC au înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului

„În loc să întreprindă măsuri concludente pentru atenuarea rezultatelor nefaste ale crizei, acest guvern se preocupă doar de interesele clanului politic. La 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, avem cel mai slab guvern, care conduce țara spre prăpastie. Acțiunile Guvernului Gavrilița au distrus puterea de cumpărare a cetățenilor”, a declarat în plen deputatul socialist, Vasile Bolea, transmite IPN.

Parlamentarul a mai spus că datoria publică crește în fiecare săptămână și „poate apărea riscul de incapacitate de plată din partea statului.

„Dacă acest Guvern nu va fi demis, dacă nu vom construi o țară pentru toți moldovenii, vom sfârși ca un stat din care toți oamenii vor pleca. Acesta este obiectivul pe care trebuie să-l aibă în vedere orice partid politic sau orice politician care accede în funcții înalte – să asigure bunăstarea cetățenilor, să facă tot posibil ca cetățenii să nu plece din această țară”, a mai spus Vasile Bolea.

După prezentare, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că ordinea de zi a fost epuizată și că ședința este închisă, fără a preciza când ar putea fi examinată moțiunea de cenzură. Următoarea ședință este anunțată pentru data de 22 septembrie.

Moțiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la investitură. Aceasta poate fi inițiată de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.