Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiştii spanioli şi Podemos se acuză reciproc de blocarea formării unui guvern

steag spania

Partidul Socialist spaniol şi formaţiunea de stânga radicală Podemos s-au acuzat reciproc de blocarea formării unui guvern de coaliţie care i-ar permite premierului în exerciţiu Pedro Sanchez să conducă în continuare executivul de la Madrid, informează AFP şi Reuters potrivit Agerpres.

''Noi nu vom intra la guvernare cu orice preţ. Partidul Socialist spune: 'Vă propunem să aveţi patru persoane în guvern, dar fără atribuţiile ce ar permite ameliorarea condiţiilor de viaţă ale populaţiei' '', a avertizat liderul echipei de negociere din partea Podemos, Pablo Echenique, într-un interviu pentru postul public de radio.

''Podemos ar dori să gestioneze mai mult de jumătate din buget şi ne-a cerut, literalmente (să le încredinţăm) guvernarea. Este o poziţie absolut nerealistă din partea lor'', a replicat numărul doi în guvernul în exerciţiu, Carmen Calvo, care negociază în numele socialiştilor.

Parlamentul spaniol va organiza joi după-amiază un nou vot pentru reînvestirea premierului Pedro Sanchez, care nu a obţinut sprijinul necesar în prima rundă desfăşurată marţi. Sprijinul din partea Podemos este esenţial pentru reînvestirea guvernului Sanchez.

Dacă această reînvestire nu are loc, Sanchez va avea la dispoziţie două luni pentru a căuta o altă formulă de guvernare, în caz de eşec urmând ca în luna noiembrie să fie organizate noi alegeri, pentru a patra oară în ultimii patru ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.