Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialistul Dodon propune înlocuirea în şcoli a Istoriei Românilor cu Istoria Moldovei/ MOLDOVA

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Igor Dodon

Candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, joi seară, la dezbaterea televizată cu contracandidata sa, Maia Sandu, că, în cazul în care va deveni preşedinte al statului, va iniţia un proiect de act normativ care va avea ca obiectiv introducerea în şcoli a manualului de Istoria Moldovei, în detrimentul celui de istorie a României. 

"Eu voi ieşi cu iniţiativa legislativă de a introduce în şcoli Istoria Moldovei. Pe parcursul ultimilor ani, am reuşit, împreună cu mai mulţi oameni de ştiinţă, să elaborăm mai multe manuale de istorie a Moldovei. (...) Baza este pusă. Trebuie elaborat manualul şi de introdus în şcoli. Eu voi insista şi voi propune ca Istoria Moldovei să revină în şcoli. Noi avem cu ce ne mândri. Noi avem o istorie de peste 650 de ani. (...) Noi trebuie să învăţăm istoria noastră, nu a statului vecin", a afirmat Dodon, în dezbaterea de la postul de televiziune Pro TV Chişinău. 

Liderul socialist susţine că "sunt foarte multe lucruri în actuala istorie a României care nu corespund realităţii". 

În replică, contracandidata lui Dodon, pro-europeana Maia Sandu, reprezentantă a Partidului Acţiune şi Solidaritate, susţine că modificarea manualului de istorie este apanajul istoricilor şi oamenilor de ştiinţă, nu al politicienilor. 

"Bănuiesc că următorul pas este să ne spună nouă, în educaţie, cum trebuie descrisă cariera lui Igor Dodon în manualul de istorie. Eu categoric sunt împotriva acestor lucruri şi le spun politicienilor să stea departe de ştiinţă. (...) Vai de noi dacă ajunge Igor Dodon să ne scrie manualele de istorie", a precizat Maia Sandu. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.