Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialistul olandez Tiny Kox a fost ales în funcţia de preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

wikimedia.org
Tiny Kox

Socialistul olandez Tiny Kox a fost ales luni în funcţia de preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), un organ însărcinat cu drepturile fundamentale ale omului şi democraţia, relatează AFP.

Ales într-un mandat de un an - cu 164 de voturi - în prma sesiune plenară a APCE, la Strasbourg, Tiny Kox a candidat împotriva alesei ucrainene Maria Mezentseva (PPE, dreapta), care a obţnut 80 de voturi, a anunţat organizaţia.

”Această organizaţie trebuie să rămână pilonul securităţii democratice, garantul dreturilor omului şi statului de drept şi o platformă a unui multilateralism eficient în Europa”, a declarat în hemiciclul APCE succesorul belgianului Hendrik Daems, care a deţinut două mandate de un an consecutiv, potrivit News.ro.

Un vicepreşedinte APCE în perioada 2011-2013, Tiny Kox consideră o ”prioritate absolută” implementarea Convenţiei europene a drepturilor omului în cele 47 de state membre ale Consiliului Europei (CoE).

El şi-a expirmat dorinţa de a ”pune mai mult accentul asupra apărării drepturilor sociale şi economice” şi de a acţona în vederea unei ”eliminări a discriminărilor” şi unei susţineri a dreptului ”la un mediu sigurl, sănătos şi durabil”.

APCE - care nu are puteri constrângătoare - este un organ de dscuţie din care fac parte delegaţii parlamentare din cele 47 de state membre ale CoE.

Ea se întruneşte în patru sesiuni plenare pe an, la Strasbourg, şi emite recomandări sau cere socoteală guvernelor în domeniul drepturilor omului.

Una dintre misiunile APCE este să aleagă judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), dar şi secretarul general al CoE şi Comisarul Drepturilor Omului al organizaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.