DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Societatea despre care Victor Ponta spunea că a fost promisă israelienilor de Liviu Dragnea anunță un profit URIAȘ: E în primele 10 din Europa

dragnea netanyahu

Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a înregistrat anul trecut un profit net de 74,29 milioane lei, de 2,5 ori mai mare decât în anul anterior, la o producţie de 2,34 milioane de tone de sare, a anunţat vineri compania. Despre Salrom, Victor Ponta a spus că ar putea fi vândută, de Liviu Dragnea, israelienilor.

Cifra de afaceri netă a înregistrat o creştere cu 25% faţă de anul precedent ajungând la valoarea de 371,49 milioane lei, scrie news.ro.

Citește și: Ofertă nesperată pentru„Diamantul” lui Becali! Suma uriașă pe care o cere latifundiarul din Pipera

De asemenea, numărul de vizite turistice în salinele Salrom a ajuns în 2017 la 1,6 milioane, fiind în creştere cu aproape 6% faţă de anul precedent.

”Contribuţia principalelor activităţi generatoare de venituri la realizarea cifrei de afaceri a fost următoarea: activitatea de vânzări a produselor de sare şi a altor produse nemetalifere a generat 90,8% din cifra de afaceri, vânzările de sare pentru deszăpezire (pe piaţa internă şi pe cea externă) având o pondere de 36% din totalul vânzărilor de sare şi nemetalifere; activitatea de turism a contribuit la realizarea cifrei de afaceri cu 9,2%”, a informat compania.

Citește și: Lovitură de teatru! Ce s-a aflat despre fabrica pe care o lăuda premierul Viorica Dăncilă – „Afirmația este falsă”

Cifra de afaceri realizată din activitatea de turism a crescut în anul 2017 comparativ cu anul precedent cu circa 18%, în principal datorită creşterii numărului de vizitatori în saline.

Producţia totală de sare obţinută a fost de 2,34 milioane de tone (plus 12% faţă de cantitatea extrasă în 2016) şi de calcar de 1,27 milioane de tone (plus 16% faţă de cantitatea extrasă în 2016).

Citește și: Victor Ponta surprinde! Decizia pe care a luat-o fostul premier, după ce femeile din PSD au cerut daune uriașe unei publicații

”Am reuşit să îmbunătăţim ratele de profitabilitate: marja din exploatare (EBITDA) a avansat în anul 2017 la 30,8% faţă de 23,2% în anul 2016, iar marja profitului net a crescut la 20% (conform datelor financiare neauditate)”, mai spun oficialii Salrom.

Rentabilitatea capitalului angajat a crescut în anul 2017 până la 20,6% (10,1% în anul 2016) ca urmare a îmbunătăţirii rezultatului exerciţiului financiar faţă de anul precedent.

Citește și: Raperul Macanache și-a găsit sufletul pereche! Cine este femeia cu care vrea să se căsătorească

Investiţiile realizate anul trecut au fost în valoare de 19,96 milioane lei, înregistrând o creştere de circa 20% faţă de anul 2016, din care cea mai mare parte o reprezintă investiţiile în utilaje şi echipamente folosite în activitatea de producţie.

”Pentru anul 2018 sunt prevăzute investiţii de peste 54 milioane de lei, dintre care 15 milioane de lei reprezintă investiţii iniţiate anterior anului 2018 care vor fi continuate”, mai precizează conducerea Salrom.

Citește și: Important anunț de la Banca Națională a României! Care este cursul leu-euro, după întâlnirea Dragnea-Isărescu-Dăncilă

Câştigul mediu salarial în cadrul Societăţii Naţionale a Sării a înregistrat în perioada 2016 - 2017 o creştere cu 17%, suma reprezentând cheltuielile de natură salarială şi participarea salariaţilor la profit. Valoric, aceasta a crescut de la 70,5 milioane lei în 2016, la 82,9 miloane în 2017.

”Prin transferul contribuţiilor angajatorului în sarcina angajatului începând cu 1 ianuarie 2018, salariile brute au fost majorate astfel încât sumele încasate de către salariaţii noştri să nu fie diminuate”, afirmă oficialii Salrom.

Citește și: Decizie radicală! Un cunoscut actor din „Las Fierbinți” și-a mutat familia din România

Contribuţia societăţii la bugetul de stat pentru redevenţa minieră plătită, cu cote majorate începând cu luna iulie 2017, a fost de 7,55 milioane lei, adică de peste patru ori mai mare decât în anul precedent (1,43 milioane lei în anul 2016).

Societatea a încheiat în martie 2018 cu reprezentanţii salariaţilor Contractul Colectiv de Muncă pentru anii 2018-2019.

Citește și: Mișcare interesantă a Vodafone România! Zeci de clienți beneficiază de asta

“Potrivit datelor neauditate pentru 2017, estimăm un profit net de peste 74 de milioane de lei, ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat anual din istoria societăţii noastre. Este meritul tuturor salariaţilor noştri, cu precădere al celor din sucursalele societăţii care, în condiţii de muncă mai dificile decât în alte sectoare economice, au contribuit major la aceste rezultate”, a declarat Dumitru Matei, director general al Societăţii Naţionale a Sării.

Societatea Naţională a Sării este unul dintre primii zece producători de sare din Europa.

Citește și: Mega-lovitură pentru românii cu rate: Creștere explozivă! Anunțul făcut de BNR

Salrom este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea (49%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.