Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Societatea Naţională a Sării vine cu precizări, după greva minerilor. Ce investiţii de amploare pregăteşte compania

salrom.ro
Societatea Nationala a Sarii - Salrom

Societatea Naţională a Sării vine cu precizări, după ce greva angajaţilor. Cei aproape 200 de angajaţi ai Salinei de la Slănic Prahova refuză să lucreze, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, ei acuzând că au salarii foarte mici. Un număr de 80 de mineri care lucrează în subteran sunt blocaţi în galeriile de sare de marţi dimineaţă şi continuă protestul, în timp ce minerii de suprafaţă protestează la staţia de preparare a sării.

Citeşte şi: Un fost ministru al Educaţie, ieşire FURIBUNDĂ la protestul sindicatelor: 'Să TACĂ. Cum de au TUPEUL să glăsuiască...?'

"În contextul actual, respectiv trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, câștigurile salariale lunare nete ale angajaților Societății Națională a Sării SA existente la 31.12,2017, respectiv salariile de bază, sporurile, indeminizaţiile de fidelitate, precum și cele de concediu și recompensele anuale, nu au fost afectate, Societatea majorând salariile de baza brute, inclusiv sporurile și alte beneficii financiare, începând cu 01.01.2018, cu cuantumul contribuțiilor sociale trecute în sarcina angajaților începând cu aceeași dată.

Pentru anul 2018 Societatea Națională a Sării SA a prevăzut în propunerea de buget de venituri și cheltuieli supus aprobării, o creștere salarială menită să reducă inechități apărute în trecut între diverse categorii salariale, urmare a creșterilor succesive a salariului minim pe economie.

Totodată, în aceeași propunere de buget se regăsesc și cheltuielile aferente drepturilor colective din Contractul Colectiv de Muncă 2018-2020 încheiat în februarie 2018.
Câștigul mediu salarial în cadrul Societății Naționale a Sării SA a înregistrat în perioada 2016 - 2017 o creștere cu 17%, cheltuielile de natură salarială crescând de la 70,5 mil. lei în 2016, la 82,9 mil. în 2017.

În proiectul de buget aferent anului 2018 propus spre aprobare, cheltuielile de natură salarială se ridică la 90,0 mil. lei, la care se adaugă 16,9 mil. lei reprezentând contribuțiile transferate în sarcina angajaților începând cu 1 ianuarie 2018.

Planul de investiții aprobat pentru anul 2018 la nivelul SNS SA este în valoare de 54 mil. lei, fiind în creștere față de investițiile programate pentru anii precedenți

Pentru sucursalele Societății în această suma sunt prevăzute investiții vizând retehnologizarea și eficientizarea producției, protecția mediului și a zăcămintelor, îmbunătățirea nivelului de sănătate și securitate în muncă, dezvoltarea de noi produse, concomitent cu menținerea capacității de producție în perimetrele concesionate.

Un alt capitol de investiții pentru care s-au alocat sume suplimentare o reprezintă dezvoltarea turismului salin în sucursalele societății.

Având în vedere necesitățile ridicate de investiții ale Societăți, a fost stabilit un program de investiții pentru perioada 2018-2020 de peste 274,5 mil. lei, program ce urmează a fi finanțat în proporție de 99% din surse proprii.

Cu toate că se înregistrează o creștere semnificativă în ceea ce privește evoluția investițiilor programate în perioada 2016-2018:  - 34 mil. în anul 2016,  35 mil în anul 2017 și 54 mil. în anul 2018, nivelul investițiilor necesare este unul ridicat în continuare.

În concluzie, Societatea Națională a Sării S.A. este în continuare preocupată atât de crearea unui mediu de lucru sigur și motivațional pentru angajații săi, cât și de a asigura investițiile necesare dezvoltării societății pe termen mediu și lung.", potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.