Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Societe Generale, deținătoarea BRD, face planuri pentru desfiinţarea a mii de locuri de muncă

societe generale

Societe Generale face planuri pentru desfiinţarea a mii de locuri de muncă la divizia de soluţii bancare şi de investiţii (GBIS), care are peste 20.000 de angajaţi, în vederea compensării costurilor mari provocate de reglementările mai stricte, au declarat persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Banca ar putea renunţa la sute sau chiar mii de locuri de muncă la divizia GBIS, inclusiv la funcţii de suport din departamentele financiar şi de resurse umane, a spus una dintre persoane.

Conducerea analizează încă unde vor fi făcute restructurări.

Societe Generale a refuzat să comenteze.

Unul dintre cele mai mare sindicate franceze de la Societe Generale a anunţat pe 8 februarie că banca se pregăteşte pentru reduceri importante ale locurilor de muncă la divizia de tranzacţii.

Directorul general al SocGen, Frederic Oudea, a declarat că este prematur să comenteze deciziile referitoare la forţa de muncă.

Citește și: Augustin Zegrean ARUNCĂ BOMBA în plin scandal pe Justiție: 'E un semnal de alarmă și toți cei implicați ar trebui să ia lucrurile în seamă'

Banca cu sediul central în Paris intenţionează să reducă cheltuielile cu 500 de milioane de euro şi evaluează activităţile mai puţin profitabile ale activităţilor de investiţii, după un trimestru patru dificil.

SocGen a anunţat la începutul acestei luni că restructurarea se va concentra pe unele operaţiuni cu instrumente financiare cu venituri fixe şi valutare.

Banca s-a opus până acum tendinţei din Franţa de restructurare a operaţiunilor de tranzacţii şi cercetare. Cu toate acestea, SocGen analizează opţiuni pentru înfiinţarea unei companii mixte, a spus persoana.

Găsirea unui partener pentru divizia de brokeraj ar putea dura săptămâni sau luni, iar soluţia de bază va fi păstrarea acesteia în cadrul grupului.

Restructurările au loc în condiţiile în care o directivă a Uniunii Europene obligă companiile de brokeraj să taxeze separat clienţii pentru serviciile de cercetări şi cele de tranzacţii, ceea ce presează firmele mai mici să se consolideze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.