Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sociologul Bruno Ștefan: Nu cred că Adrian Năstase mai revine în PSD

fanatik.ro
adrian nastase

Sociologul Bruno Ștefan a declarat, marți, la Realitatea Plus, că în opinia sa fostul premier Adrian Năstase nu are de gând să revină în PSD, după ce instanța l-a reabilitat.

„Nu cred ca Adrian Năstase și-a pus problema revenirii lui în PSD. El nu mai revine, nu mai are un loc acolo, s-au schimbat generațiile, oamenii de acum din PSD erau mici cand era Adrian Năstase la putere”, a spus acesta. Bruno Ștefan a adăugat că tot ce vrea Adrian Năstase, prin reabilitarea sa, este „o încercare de spălare a imaginii și nimic mai mult”. Sociologul consideră că fostul premier „va fi o ghiulea de picioarele fiecarui partid”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie admis, marţi, cererea lui Adrian Năstase de a fi reabilitat. Fostul premier a fost eliberat condiţionat din închisoare în luna august 2014, după ce a executat o parte din cei patru ani şi jumătate primiţi cumulat în două dosare: "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii". După ce a fost eliberat condiţionat, instanţele i-au impus lui Năstase o serie de interdicţii, printre care şi dreptul de a candida la o funcţie publică.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii", din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat. Ulterior, pe 6 ianuarie 2014, el a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trei ani pentru şantaj în dosarul "Zambaccian" şi a fost eliberat în august 2014.

În dosarul "Zambaccian", Adrian Năstase a fost acuzat că a primit de la fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Jianu, în perioada 2002 - 2004, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China şi contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu şi Bucureşti.

În cel de-al doilea dosar, Năstase a fost acuzat că în anul 2004 s-ar fi folosit de ''influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte al unui partid'' pentru organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calităţii în construcţii" cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale la care urma să participe.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.