Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sociologul Gelu Duminică acuză că investițiile PNRR se fac din pix, fără date: Ține de forța politică a primarului

digi24.ro
Gelu Duminică

Sociologul Gelu Duminică a afirmat că România are cel mai mare program de construcţie de creşe, urmând să fie realizate peste 200 cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar a menţionat că nu există un plan unde este nevoie de astfel de creşe şi că este posibil ca acestea să fie date în diverse localităţi, în funcţie de forţa politică a primarului din zonă

Gelu Duminică a declarat, vineri, la Prima News, că în zona rurală din România sunt doar două creşe.

“Ştiţi câte creşe în mediul rural sunt în momentul de faţă? Două. Ştiţi câte s-au construit în mediul rural în ultimii zece ani? Una. (...) În momentul în care avem program de construcţie de creşe, ca să vă dau un exemplu, avem cel mai mare program de construcţie de creşe, într-adevăr, prin PNRR, 200 de creşe. Nu există o hartă în România unde e nevoie de astfel de creşe. Aşa că este foarte probabil ca ele să fie date în funcţie de forţa politică a primarului din zonă. Foarte probabil să fie în mediul urban. Există un program acum de-abia se depune de Ministerul Educaţiei prin care să se formeze resursa umană. Nu există la nivelul unui mediu universitar un dialog astfel încât activităţile de formare profesională în domeniul didactic să poată să susţină formarea coerentă a cadrelor didactice pe zona respectivă”, a afirmat sociologul.

El a mai precizat că după ce vor fi realizate creşele va apărea întrebarea dacă sunt în zone în care este cu adevărat nevoie de ele.

“Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că noi gândim pe numere. Să facem 200 de creşe. Extraordinar. O să le facem, în doi, cinci, şapte, zece ani în cât le-om face. Însă pe urmă vine cealaltă provocare. Oferă servicii cu adevărat? Sunt ele incluzive? Dar sunt ele pentru toată lumea? Dar sunt în zonele în care cu adevărat ai nevoie? Pentru că ştim că sunt săli de sport în zone unde populaţia era de 45 plus”, a mai afirmat Gelu Duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.