Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sociologul Gelu Duminică, după derapajul rasist al lui Dorinel Munteanu: 'Într-un campionat mare, zburai din post în secunda doi!'

gelu duminica

Sociologul Gelu Duminică reacționează după ce antrenorul Oțelului Galați, Dorinel Munteanu, a făcut o remarcă rasistă la adresa suporterilor echipei Rapid, după înfrângerea de sâmbătă seara: „Îi știu de mult timp pe fanii Rapidului, sunt extraordinari, le sunt simpatic, poate câțiva au fost mai «bronzați» puțin”.

Sociologul Gelu Duminică a reacționat după derapajul lui Dorinel Munteanu, punându-l la zid pe fostul mare internațional. „«Unii suporteri erau mai bronzați» a zis antrenorul Dorinel Munteanu despre susținătorii echipei Rapid. O mizerie cu iz rasist spusă de un antrenor (a câta, oare) care nu vede nimic aiurea în astfel de exprimări care nu fac cinste nimănui. Mai ales echipei mele de suflet!

Mi-e rușine de rușinea ta, Dorinel Munteanu! Cu o astfel de declarație, într-un campionat mare, zburai din post în secunda doi!”, a fost mesajul pe care Gelu Duminică l-a postat pe Facebook.

Reacția Rapidului

FC Rapid a transmis, duminică, într-un comunicat publicat în social media, că este stupefiat de atitudinea antrenorului echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, care i-a numit "bronzaţi" pe unii suporteri rapidişti, după meciul de sâmbătă seară.

"Am rămas stupefiaţi şi suntem indignaţi de reacţia antrenorului Dorinel Munteanu, la adresa suporterilor noştri. Îi înţelegem frustrarea în urma eşecului din Giuleşti şi nu vrem să intrăm într-o polemică. Îi reamintim însă lui Dorinel Munteanu că stadionul nu este nici teatru, nici operă, iar nici domnia sa nu este cel mai paşnic şi liniştit “spectator”.Domnule Munteanu, orice ai realizat în cariera de jucător, orice ai realizat şi ai realiza în cariera de antrenor, NU ÎŢI DĂ DREPTUL SĂ NE JIGNEŞTI SUPORTERII! Ulterior, ai spus că nu ai jignit. Ba da, ne-ai jignit suporterii şi totodată brandul Rapid, domnule Munteanu! Şi nu uita, în mod sigur unii dintre acei “bronzaţi”, aşa cum i-ai catalogat, te aplaudau cândva, când şi domnia ta ne făceai fericiţi la Mondialul din SUA", a transmis FC Rapid.

Oțelul Galați îi găsește scuze antrenorului

Oțelul Galați a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că afirmațiile lui Dorinel Munteanu au fost interpretate tendențios. Clubul încearcă să mute atenția pe arbitraj.

„SC Oțelul Galați constată cu amărăciune că suporterilor fotbalului românesc, fenomen din care cu mândrie facem parte, li se servește exagerat de cel puțin douăsprezece ore un anumit subiect, și anume declarația antrenorului echipei noastre, Dorinel Munteanu, de la finalul partidei cu FC Rapid 1923, atenția fiind astfel mutată de pe calitatea arbitrajului din jocul cu pricina câștigat de formația gazdă cu scorul de 2-1.

Ne dorim ca opinia publică să înțeleagă că domnul Munteanu, care a utilizat un termen peiorativ căruia îi pot fi atribuite diverse conotații, nu a intenționat să facă remarci rasiste și dezavuează profund comportamentul discriminatoriu, indiferent care ar fi acesta.

Mai mult decât atât, a titra că “Dorinel a jignit fanii Rapidului” este denaturarea unei reacții “la cald”, antrenorul nostru menționând fără echivoc că suporterii clubului din Giulești, prin fanatismul lor aparte, formează o admirabilă masă de iubitori de fotbal. Atitudinea unui grup restrâns situat deasupra băncii tehnice a Oțelului, oameni care l-au jignit pe întreaga desfășurare a meciului, vărsând diverse substanțe lichide peste staff și jucătorii noștri de rezervă, nu poate fi extrapolată întregii suflări rapidiste. Iar Dorinel știe, așa cum și clubul Rapid a menționat într-un comunicat de presă, că în cele 134 de meciuri jucate în tricoul naționalei României a simțit bătaia inimii din partea tuturor fanilor din țară și din afara ei: rapidiști, steliști, dinamoviști etc.

Din nefericire, exprimarea managerului nostru tehnic a ținut loc de analiză a meciului propriu-zis. În emisiunea “Fotbal Club” de la postul de televiziune Digi Sport, moderatorul Radu Naum a speculat în mod excepțional termenul peiorativ “bronzați”, ducând în plan secund maniera de arbitraj a brigăzii conduse de Ionuț Coza din Cernica (Ilfov)”, transmite clubul gălățean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.