Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socrii primarului din Baia Mare, în arest preventiv

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, rămân în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Târgu Mureș a respins, luni, contestațiile. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins, luni, contestațiile depuse de socrii primarului din Baia Mare, la măsura arestului preventiv, astfel că cei doi rămân în spatele gratiilor, potrivit mediafax.

Decizia Curții de Apel Târgu Mureș este definitivă.

Socrii lui Cătălin Cherecheș au cerut o măsură mai blândă - arest la domiciliu sau control judiciar, dar instanța a respins solicitarea.

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Cluj au anunțat joia trecută că au dispus reținerea pentru 24 de ore, a socrilor lui Cătălin Cherecheș, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită.

Procurorii DNA au efectuat o acțiune în flagrant ce a vizat-o pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat în primă instanță într-un dosar de corupție al DNA, au declarat miercuri surse judiciare pentru MEDIAFAX. Joi, DNA a anunțat că au fost reținute două persoane, soț și soție.

Potrivit procurorilor „în data de 25 octombrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”.

Procurorii au mai stabilit că „ofertă inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție”.

Ulterior, la data de 6 noiembrie, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiși după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare, au mai spus anchetatorii.

Întâlnirea a avut loc într-un restaurant din Cluj-Napoca.

„În contextul menționat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea ,,rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, a precizat DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.