Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şoferi urmăriţi de poliţişti în Dolj şi Olt: Unul dintre ei a fost prins după ce s-a răsturnat cu mașina. Celălalt, oprit cu focuri de armă

Poliţiştii din Dolj şi din Olt au urmărit doi şoferi care circulau cu viteză şi nu au oprit la semnalul agenţilor. Un tânăr de 17 ani din Dolj luase maşina tatălui său, el fiind prins după o urmărire de şase kilometri, după ce s-a răsturnat. În Olt, poliţiştii au tras focuri de armă pentru prinderea unui tânăr de 21 de ani, care nu avea permis, conform news.ro.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat, joi, că poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea şi Secţiei 14 Poliţie Rurală Bârca au constatat cu aparatul radar că un autoturism circula pe DJ 561 cu viteza peste limita legală şi i-au făcut semn şoferului să oprească.

"Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalului efectuat de poliţişti, continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei în funcţiune, urmărire care s-a finalizat după aproximativ şase kilometri, când conducătorul auto a pierdut controlul volanului, răsturmandu-se cu autoturismul. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale”, a transmis IPJ Dolj.

Poliţiştii au identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr de 17 ani, din comuna Cârna, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

El a fost dus la sediul poliţiei pentru audieri, iar în urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că adolescentul ar fi luat autoturismul deţinut de tatăl său, fără acordul acestuia, pentru a-l conduce pe drumurile publice. Adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis şi va fi prezentat Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă.

Un caz similar a avut loc şi în judeţul Olt. Poliţiştii rutieri au depistat un tânăr, în vârstă de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 117 km/h, în interiorul localităţii Vişina, pe Drumul Naţional 54. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul de oprire al poliţistului şi s-a trecut la urmărirea acestuia în trafic.

"La ieşirea din localitatea Vişina, şoferul a abandonat autoturismul şi a fugit pe câmp. Poliţiştii l-au somat să se oprească, după care un agent de poliţie a efectuat două focuri de avertisment, în plan vertical, cu arma din dotare, ulterior reuşindu-se imobilizarea acestuia. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, transmis IPJ Olt.

Sursa citată a menţionat că în autoturism se afla şi concubina şoferului, în vârstă de 30 de ani, care i-a încredinţat autoturismul spre a-l conduce deşi ea are permis de conducere eliberat de autorităţile din Belgia.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui autovehicul spre a fi condus de o persoană care nu deţine permis de conducere. Şoferul de 21 ani a fost reţinut pentru 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.