Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şoferii care au tranzitat judeţul pe DN2-E85, monitorizaţi din elicopter

elicopter mi-17

O amplă acţiune preventivă şi de control, cu radare în cascadă, atât terestre, cât şi aeriene, a avut loc duminică după-amiază, pe DN2-E85, cei vizaţi fiind în primul rând şoferii care nu au respectat regimul de viteză, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, potrivit Agerpres.

"Duminică, în intervalul orar 17.00-20.00, poliţiştii rutieri din Vrancea au desfăşurat o acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere pe DN2 - E85. Astfel, în cadrul filtrelor rutiere organizate, acţiunile poliţiştilor au fost sprijinite de aparate radar, drugtest, etiloteste şi câini de serviciu. 22 de conducători auto au fost testaţi cu aparatele etilotest, patru permise au fost reţinute, iar două certificate de înmatriculare au fost retrase. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 88 de sancţiuni contravenţionale", a informat IPJ Vrancea.

Şoferii care nu au respectat regimul de viteză, una dintre principalele cauze în producerea accidentelor rutiere grave, au fost fost monitorizaţi inclusiv din elicopter.

"Acţiunea preventivă, dar şi de impunere a legii pentru respectarea normelor rutiere în general pentru nerespectarea regimului de viteză a beneficiat de sprijinul unui echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, ce a survolat şi supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier. Prin această acţiune, vrem să atragem atenţia asupra numărului însemnat de accidente rutiere înregistrate pe DN2, produse atât anul anterior cât şi anul în curs. Ne dorim să fie un moment de conştientizare asupra riscului rutier. Reamintim că viteza este principala cauză generatoare de accidente sau concurent favorizatoare, care conduce la agravarea consecinţelor unui accident rutier", a declarat comisarul şef Marian Măndescu, din cadrul Direcţiei Poliţiei Rutiere a IGPR.

Potrivit IPJ Vrancea, creşterea siguranţei rutiere reprezintă o prioritate, iar acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare pentru reducerea accidentelor rutiere şi, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a consumului de alcool sau substanţe cu efect psihoactiv.

Acţiunea a fost coordonată de către Direcţia Rutieră în judeţele Vrancea, Bacău, Buzău şi Prahova şi a avut drept scop impunerea unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.