Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şoferii prinşi fără centură la volan, invitaţi să testeze un simulator de accidente, în schimbul amenzii

facebook.com
soferi

Mai mulţi conducători auto care au tranzitat, vineri dimineaţă, Piaţa Petru Rareş din municipiul Bistriţa, în zona Palatului Administrativ, şi care nu purtau centura de siguranţă au fost opriţi de către poliţiştii de la Rutieră şi invitaţi să testeze un simulator de accidente, pentru a nu fi amendaţi, potrivit Agerpres.

Printre şoferii prinşi fără centură la volan s-au numărat atât bărbaţi, cât şi femei, inclusiv mame care se aflau în maşină împreună cu copiii lor minori. 

Cu ajutorul simulatorului, conducătorii auto au simţit puterea unui impact în urma unui accident rutier, la o viteză de maximum 45 km/h, cu centura purtată corespunzător.

Citește și: Peste 41.000 de bihoreni, din 116 localităţi, au rămas fără curent electric în urma furtunii de cod roşu

"Desfăşurăm, astăzi, o activitate preventivă destinată conducătorilor auto şi nu numai, tuturor participanţilor la traficul rutier. Colegii de la Serviciul Rutier opresc în trafic conducătorii auto care nu poartă centură de siguranţă. De această dată, aceştia nu vor fi amendaţi, ci vor fi invitaţi de către poliţişti să testeze un simulator care redă impactul produs de un accident rutier al unui autoturism la o viteză de aproximativ 40-45 km/h, bineînţeles cu centura de siguranţă pusă. De asemenea, cei care nu doresc să testeze acest dispozitiv, au posibilitatea să verifice cum se simt atunci când s-ar afla în stare de beţie sau dacă ar fi consumat substanţe psihoactive, deoarece avem două perechi de ochelari care dau astfel de efecte", a declarat Ramona Sângeorzan, subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

Poliţiştii vor continua această acţiune şi duminică, în comuna Prundu Bârgăului. 

Activitatea are ca scop creşterea nivelului de siguranţă a participanţilor la traficul rutier, prin sensibilizarea acestora în privinţa adoptării unor măsuri preventive, cum ar fi portul centurii de siguranţă şi evitarea consumului de alcool sau de substanţe psihoactive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.