Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sofia găzduieşte o conferinţă intitulată 'Munţi: Frumuseţe şi provocări'

Scenic Tour
munti alpii elvetieni

O conferinţă intitulată "Munţi: Frumuseţe şi provocări" s-a deschis luni la Sofia. Accentul este pus pe schimbările climatice, pe efectele acestora la nivel mondial şi pe impactul lor asupra munţilor din această ţară.

În deschiderea evenimentului, ambasadorul Franţei în Bulgaria, Florence Robine, a declarat că natura bulgară este frumoasă. Anul trecut, ea a vizitat cele şapte lacuri Rila şi a descris traseul ca fiind unul dintre cele mai pitoreşti pe care le-a parcurs vreodată.

Robine a declarat că încălzirea globală îi face pe toţi oamenii responsabili pentru protejarea naturii şi că este fericită să colaboreze cu Bulgaria pentru a aborda această problemă, potrivit Agerpres.ro.

În cadrul forumului, vicepremierul bulgar pentru politici climatice şi ministrul mediului şi apelor, Borislav Sandov, a declarat că Bulgaria va candida pentru a găzdui Conferinţa COP29 a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice în 2024. În ceea ce priveşte Pactul Verde, Bulgaria s-a angajat să îşi mărească zonele protejate cu 30% şi rezervaţiile naturale stricte cu 10%. Ministerul lui Sandov dezvoltă proiecte pentru două parcuri suplimentare: unul de-a lungul graniţei de sud a acestei ţări, în Munţii Rodopi, şi altul în est, de-a lungul coastei Mării Negre.

Conferinţa, care face parte din cea de-a 16-a ediţie a "Challenge Days", este susţinută de Institutul Francez din Bulgaria, de Ministerul Mediului şi Apelor din Bulgaria şi de Fundaţia bulgară pentru biodiversitate. Aventurierul, producătorul de film şi vicepreşedintele Green Cross France Luc Hardy este un invitat special al evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.