Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sofia - Guvernul Borisov supravieţuieşte unei noi moţiuni de cenzură

Boiko Borisov

Guvernul de centru-dreapta bulgar, condus de premierul Boiko Borisov, a supravieţuit marţi unei moţiuni de cenzură depuse în parlament de opoziţia socialistă, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Împotriva moţiunii au votat aproximativ 124 dintre cei 240 de parlamentari bulgari, în timp ce 102 de parlamentari au susţinut moţiunea.

Aceasta este cea de-a cincea moţiune de cenzură depusă contra actualei coaliţii guvernamentale formate în 2017.

Moţiunea a fost depusă la 15 iulie de Partidul Socialist bulgar, care a cerut demisia guvernului Borisov pe fondul protestelor din întreaga ţară împotriva corupţiei.

Boiko Borisov anunţase săptămâna trecută că o decizie privind rămânerea sa la conducerea guvernului de la Sofia o va lua după ce va reveni de la summitul extraordinar al UE de la Bruxelles, ce trebuia să se încheie sâmbătă, dar care a durat până marţi dimineaţă. El a atenţionat că Bulgaria trebuie să se consolideze pentru a putea rezista unei iminente crize economice cauzate de pandemia de COVID-19.

Mii de bulgari au cerut în ultimele săptămâni demisia lui Boiko Borisov, aflat în funcţie din 2009, precum şi pe cea a procurorului general al Bulgariei, Ivan Gheşev, pe fondul corupţiei la nivel înalt care a slăbit instituţiile statului şi a adus foloase magnaţilor bogaţi. Protestele nu s-au limitat numai la Sofia, având loc de asemenea la Varna, Burgas (est) şi Plovdiv (sud).

Următoarele alegeri parlamentare din Bulgaria sunt prevăzute pentru martie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.