Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sofia - Moțiune de cenzură împotriva guvernului Borisov

Boiko Borisov

Opoziţia socialistă din Bulgaria a elaborat, miercuri, o moţiune de cenzură contra guvernului condus de premierul Boiko Borisov şi a cerut demisia acestuia pe fondul protestelor din întreaga ţară împotriva corupţiei, relatează Reuters şi dpa potrivit Agerpres.

Dezbaterile şi supunerea la vot a acestei moţiuni vor avea loc săptămâna viitoare.

A cincea astfel de moţiune contra coaliţiei guvernamentale de centru-dreapta nu pare însă a avea mari şanse de reuşită, întrucât demersul socialiştilor are doar sprijinul unui mic partid populist şi al câtorva parlamentari independenţi.

Borisov a anunţat că o decizie privind rămânerea sa la conducerea guvernului de la Sofia o va lua după ce va reveni de la summitul UE din această săptămână, ce va avea loc la Bruxelles în 17-18 iulie. El a atenţionat că Bulgaria trebuie să se consolideze pentru a face faţă unei iminente crize economice cauzate de pandemia de COVID-19.

''Mă voi întâlni cu partenerii noştri din coaliţie şi dacă nu avem un plan de stabilitate asupra căruia să cădem de acord, inclusiv cu partidele de opoziţie, nimeni nu poate reuşi de unul singur. După summitul UE vom discuta din nou'', a declarat Boiko Borisov într-o şedinţă de guvern.

Lidera Partidului Socialist bulgar, Kornelia Ninova, a precizat însă în mod clar că nu va sprijini niciun plan care îl include pe Borisov.

Mii de bulgari au cerut în ultimele zile demisia lui Boiko Borisov, aflat în funcţie din 2009, precum şi pe cea a procurorului general al Bulgariei, Ivan Gheşev, pe fondul corupţiei la nivel înalt care a slăbit instituţiile statului şi a adus foloase magnaţilor bogaţi. Protestele nu s-au limitat numai la Sofia, având loc de asemenea la Varna, Burgas (est) şi Plovdiv (sud).

Următoarele alegeri parlamentare din Bulgaria sunt prevăzute pentru martie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.