Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SoftBank intenționează să acorde împrumuturi de 20 de miliarde de dolari angajaţilor

digi24.ro
dolari

Banca japoneză SoftBank Group intenționează să împrumute până la 20 de miliarde de dolari angajaților săi, inclusiv șefului executiv Masayoshi Son, pentru a investi în cel de-al doilea fond Vision, precizează Wall Street Journal,.

Directorii consideră că un astfel de pas îi va face pe angajați să fie mai responsabili, deoarece investițiile fondului pot fi anulate dacă un manager pleacă sau se implică într-o „afacere nechibzuită ”, conform Mediafax.

 

Este posibil ca împrumuturile să fie acordate cu o rată a dobânzii de aproximativ 5%, au scris cei de la Wall Street Journal, citând o sursă.

Guvernul Kazahstanului, investitor al fondului, este de așteptat să contribuie cu aproximativ 3 miliarde de dolari, în timp ce bănci precum Goldman Sachs Group, Standard Chartered PLC din Marea Britanie (și Mitsubishi UFJ Financial Group din Japonia au mai declarat că sunt dispuse să investească câteva sute de milioane de dolari fiecare, potrivit raportului.

SoftBank discută cu mai multe fonduri de pensii și firme de asigurări, inclusiv în Taiwan, pentru investițiile totale pe care speră să le treacă de 30 de miliarde de dolari, a informat WSJ.

SoftBank nu a fost dispusă să comenteze situaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.