Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şoimii Libertăţii Kurdistanului revendică dublul atentat de sâmbătă din centrul Istanbulului

atentat turcia

Şoimii Libertăţii Kurdistanului (TAK), o grupare radicală apropiată rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat dublul atentat cu bombă produs sâmbătă seara în centrul metropolei Istanbul şi soldat cu cel puţin 38 de morţi, majoritatea poliţişti, transmit Reuters şi AFP, 'TAK a revendicat atentatul produs ieri la Istanbul', a relatat agenţia de presă Firat, apropiată mişcării separatiste kurde.

Gruparea şi-a mai asumat responsabilitatea pentru alte atacuri comise în acest an pe teritoriul Turciei. Potrivit Reuters, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a convocat pentru duminică o reuniune de securitate, după ce anterior declarase că că Turcia 'va lupta până la capăt împotriva terorismului'. 'Nu vom lăsa acest atentat nepedepsit. Vor plăti un greu tribut', a mai spus preşedintele turc, care şi-a amânat vizită prevăzută pentru duminică în Kazahstan.

Două explozii, una provocată de un vehicul-capcană, cealaltă de un kamikaze, s-au produs sâmbătă seara la un interval de sub un minut în apropierea stadionului Vodafone Arena al echipei de fotbal Beşiktaş. Cel puţin 30 de poliţişti, şapte civili şi o persoană neidentificată au fost ucişi, iar 166 de oameni au fost răniţi, potrivit autorităţilor. Dublul atentat, produs într-un cartier foarte frecventat, inclusiv de turişti, este cel mai recent dintr-o lungă serie de atacuri care au zguduit Turcia începând din vara lui 2015, conform Agerpres. Atacurile de sâmbătă nu au fost revendicate, însă autorităţile au afirmat că primele indicii arată spre separatiştii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.