Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Soldat gay din Moldova, FORȚAT de un superior să-și probeze orientarea: 'Să probeze acest lucru cu un certificat medical sau altfel'

Facebook.com
Marin pavlescu

Marin Pavlescu, un soldat gay din armata Republicii Moldova, a publicat un video în care Petru Corciun, maior în Justiție al Inspectoratului Militar al Ministerului Apărări, îi cere să prezinte probe ce ar demonstra faptul orientării sale sexuale, informează unimedia.info.

Context

Marin Pavlescu, un tânăr militar din Armata Națională din Republica Moldova, ar fi fost supus hărțuirii în ultimele șase luni, după ce s-a aflat că este gay. Tânărul a declarat că la data de 10 noiembrie trebuia să se prezinte în unitatea militară, din concediu, lucru pe care refuză să-l facă. Acesta a spus că își asumă toată responsabilitatea pentru acțiunile sale.

„Sunt gay și basta”

„Nici poze cum fac sex și nici certificate medicale niciodată nu voi prezenta. Sunt gay și basta”, a scris Marin pe Facebook.

„Pentru a face o calificare corectă și a porni de la această calificare, dacă persoana dată este homosexuală urma chiar și petiționarul, în afară de toate înregistrările, mai întâi de toate să probeze acest lucru, în baza unui certificat medical sau altfel. O simplă declarație nu este temei că această persoană este de orientare homosexuală”, a declarat Petru Corciun, la ședința de audieri a Consiliului Nediscriminare.

Poze care să ateste acest lucru

Întrebat de Evghenii Golosceapov, membru al Comisiei pentru prevenirea și eliminarea discriminării, cum poate o persoană demonstra ce orientare sexuală are, reprezentantul Ministerului Apărării din Moldova a răspuns că prin intermediul „pozelor care atestă acest lucru”.

„Ședințele Consiliului în cazurile când sunt poze care atrag viața intimă și privată vor fi făcute și închise. În cazul dat, când persoana într-adevăr este, urma să prezinte, bine nu nouă, Consiliului. Eu am aici plângerea făcută Consiliului și eu nici aici nu găsesc probatoriul care să demonstreze că persoana dată într-adevăr este homosexuală. O singură declarație? În societate zilnic o mulțime de oameni declară: unul este prinț, altul rege, dar nimeni nu este dacă nu are probe. Să-i vedem și să nu credem, dar o simplă declarație și de la aceasta este puțin. Chiar și de a ieșit și în presă și a spus că este - probatoriu. Până nu este probatoriu nu pot emite o concluzie că declarațiile sunt veridice”, a mai spus Petru Corciun.

„Doriți poze cum o persoană face sex și numai atunci veți spune că persoana este heterosexuală sau homosexuală?”, a precizat Evghenii Golosceapov.

„Mie poze nu-mi trebuiesc, dar Consiliul trebuie să ia în calcul acest lucru, la emiterea unei decizii”, a răspuns Corciun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.