Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldaţii care apără oraşul Odesa oferă flori cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii

secretgarden.ro
buchet de flori

În pofida temerilor privind iminenţa unui atac rus şi a faptului că viaţa în oraşul Odesa din Ucraina a fost dată peste cap, soldaţii care apără oraşul-port şi-au făcut timp marţi pentru a cumpăra flori pentru prietenele şi femeile din familiile lor cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, informează Reuters.

"Oricât de ciudat ar părea, am cumpărat flori pentru soacra şi soţia mea, pentru a le felicita cu ocazia zilei de 8 Martie", a spus Iuri, un rezervist din cadrul forţelor de apărare ale Ucrainei, stând lângă o tarabă cu ghivece de ciclame şi zambile şi buchete de lalele. "Că-i război sau nu, femeile noastre trebuie protejate, iubite şi respectate", a adăugat el.

Odesa este locul de baştină pentru un milion de oameni, iar portul său este crucial pentru economia Ucrainei. Locuitorii oraşului umplu saci cu nisip pe plajă pentru a ridica bariere în centrul istoric şi participă la antrenamente de mânuire a armelor, pe fondul temerilor în creştere privind un atac, în timp ce forţelor ruse avansează în Ucraina, potrivit Agerpres.ro.

Oficiali de la Pentagon au declarat luni că oraşul Herson, situat la circa 145 de km est de Odesa, a fost cucerit de trupele ruse, iar oficiali din cadrul Administraţiei Maritime a Ucrainei au anunţat că lupte grele au loc în oraşul Mikolaiv, situat între Odesa şi Herson.

Soldatul Dmitri ţine strâns în mână lalele galbene şi roz, pe care le-a cumpărat pentru camaradele sale de război. "Şi ele sunt în armată, şi ele ne apără ţara, şi ele ne ajută, aduc pozitivitate... trebuie să ne amintim mereu de ele", a spus el.

Ziua Internaţională a Femeii se doreşte o recunoaştere a realizărilor femeilor şi scoate în prim plan lupta pentru egalitatea de gen. Această sărbătoare are o lungă tradiţie în ţările din estul Europei şi în fostele republici sovietice, unde bărbaţii marchează adesea această zi cumpărând flori sau cadouri pentru femei.

Vânzătoarea de flori, Alena, leagă un buchet de lalele galbene şi albastre, culorile naţionale ale Ucrainei. "L-am făcut pentru pace, pentru pace peste tot în lume", a afirmat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.