Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldații lui Putin supraviețuiesc cu tăiței și cartofi gătiți pe 'rachetă'

mk.ru
soba front

Președintele rus Vladimir Putin a pierdut un număr mare de soldați de când a intrat în luptă în Ucraina și se pare că mâncarea servită nu ajută situația, scrie dailystar.co.uk, intr-un material care prezintă modul în care trupele ruse se descurcă pe front.

Un soldat rus a dezvăluit realitățile vieții de pe linia frontului la aproape un an după ce președintele Vladimir Putin a cerut armatei sale să invadeze Ucraina.

De când a început invazia, rapoartele au tot bubuit despre dieta șocantă cu care oamenii lui Putin au fost nevoiți să trăiască.  O bucătărie rusească de pe câmpul de luptă ne arăta cum supraviețuiesc soldații ruși cu cartofi, ceapă și nu prea multe altele.

Se pare că, după un an întreg, nu s-a schimbat aproape nimic. Vorbind pentru agenția de presă rusă pro-Kremlin Moskovskij Komsomolets, un soldat cunoscut doar sub numele de Sedoy vorbește deschis despre condiții.

"Racheta" pe care gătesc soldații ruși

Admițând că gătește pe ceva numit "rachetă" - care este descrisă ca fiind o "sobă bizară cu burduf" - el a spus: "Pe "rachetă" am prăjit cartofi cu carne.

content-image

"A ieșit totul prăjit și nu foarte gustos, iar alegerea felurilor de mâncare nu este deosebit de grozavă: paste cu tocană, hrișcă cu carne, cartofi înăbușiți cu carne - cu condiția, bineînțeles, dacă există posibilitatea de a obține carnea".

"Nu există timp pentru gătit, nu poți fi distras. Luăm conserve, tăiței instant, terci în borcane, ceva care poate fi încălzit pe arzătoare cu gaz sau pe sobe mici. Ceai, cafea, ciocolată, pâine, maioneză - produse pentru cinci zile. Încercăm să nu câștigăm prea mult, trebuie să purtăm ceva asupra noastră."

"Arzătorul "rachetă", a adăugat el, a fost numit astfel pentru că este ceva care se aprinde "puternic", ceea ce face ca focul să izbucnească din el."

El a adăugat că este "ca de la un motor de avion". Nu este clar ce anume este aparatul, dar imaginile par să arate un fel de aparat improvizat de tip arzător Bunsen, care seamănă cu partea din spate a unei rachete.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.