Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldații români din Afganistan au primit sute de scrisori de la Elevii Colegiului Militar din Craiova

www.rador.ro
militari, soldați români Afganistan Kandahar

Elevii Colegiului Mlitar „Tudor Vladimirescu” din Craiova le-au trimis sute de scrisori militarilor români dinn Afganistan, urându-le sărbători fericite. „Zâmbiți mereu, indiferent de situație”, a urat un elev, iar scrisorile au fost duse de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

460 de scrisori, scrise de elevii Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova au ajuns, de sărbători, la militarii români din Afganistan. Elevii au fost inspirați de poveștile unui profesor, care a participat la mai multe misiuni în teatrul de război din Afganistan. Felicitările au fost duse chiar de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, care a ajuns în Afganistan înainte de Crăciun, potrivit reprezentantților Colegiului.

Fiecare felicitare a fost scrisă de elevii „panduri”. Unii au scris urări, alții versuri, alții le-au trimis militarilor desene sau au așternut pe hârtie gândurile și emoțiile lor.

„Sărbători fericite! Suntem mândri de efortul depus și vă mulțumim pentru fiecare zi în care v-ați pus viața în pericol. Datorită vouă ne facem cunoscuți printre străini. Zâmbiți mereu, indiferent de situație !”, a scris unul dintre elevi care a desenat în colțul scrisorii și o față zâmbitoare.

„Soldați români de peste glie/Vă scriu poemul celor toți/Cu stângăcie în cuvinte/Vă scriu cum știu/vă scriu cum pot/În țara de praf și foc/Pășiți cum n-aș putea simți/ Și mulțumiți oricărei raze/ Zărite-n fiecare zi”, sunt câteva dintre versurile scrise de o altă elevă a Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova în scrisoarea pentru unul dintre militarii români din Afganistan.

Potrivit reprezentanților Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, scrisorile au ajuns aleatoriu la militarii din Afganistan. Unii dintre elevi au scris pentru prima dată o felicitare, spun ei.

„Unul dintre comandanțíi de companie, maiorul Florian Jianu, comandantul de companie al elevilor de clasa a IX-a, a fost în mai multe misiuni în teatrul de operații înainte de a fi profesor la Colegiul Tudor Vladimirescu. Discutând cu elevii, le-a povestit mai multe lucruri, iar la finalul lunii noiembrie, elevii au avut această idee.(…) Nu sunt felicitări cumpărate. Pe partea din față sunt fotografii cu elevii Colegiului Militar. Absolut fiecare elev a scris de mână pentru câte un militar român din Afganistan. Pentru unii dintre elevii a fost prima felicitare pe care au scris-o în viața lor. Ne-au spus acest lucru. Știți cum este această generație…e mult mai obișnuită cu mesajele electronice decât cu cele scrise și a fost inedit pentru unii dintre ei să scrie felicitările de mână”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioana Lădaru, purtător de cuvânt Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Craiova.

Militarii români din Afganistan au fost emoționați de gestul viitorilor militari din Bănie. Unii dintre ei au publicat, pe conturile personale de pe rețelele de socializare, scrisorile primite și și-au exprimat emoțiile.

„În prag de sărbători, noi, militarii Batalionului 495 din TO Afganistan, am primit felicitări din partea elevilor Colegiului Național Militar din Craiova. N-au nici cea mai mică idee ce bucurie ne-au făcut cu gestul lor frumos și cât ne alină dorul de casă și de cei dragi”, a scris, pe contul său de Facebook, Florin Stănculeanu, unul dintre militarii Batalionul 495 aflați în Afganistan

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.