Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldații ucraineni se regrupează la Lisiceansk, oraș în care au intrat rușii: urmează o bătălie crâncenă

ssatipura.com
rusia-ucraina-razboi

Ucraina își regrupează forțele de pe ruinele orașului Severodonețk pe un teren mai înalt în orașul vecin Lisiciansk pentru a obține un avantaj tactic față de Rusia, a declarat șeful agenției de informații militare ucrainene, informează Mediafax.

Într-un interviu acordat la Kiev, Kirilo Budanov a declarat pentru Reuters că forțele ucrainene își vor continua apărarea frontului de la Lisiciansk, în estul Ucrainei, și că nu mai este posibil să se mențină linia din Severodonețk.

"Activitățile care au loc în zona Severodonețk sunt o regrupare tactică a trupelor noastre. Este vorba de o retragere în poziții avantajoase pentru a obține un avantaj tactic", a declarat şeful spionajului militar ucrainean.

„Rusia folosește tactica pe care a folosit-o în Mariupol: ștergerea orașului de pe fața pământului. Date fiind condițiile, menținerea apărării în ruine și în câmp deschis nu mai este posibilă. Așa că forțele ucrainene pleacă spre terenuri mai înalte pentru a continua operațiunile de apărare", a declarat el.

Întrebat dacă se referea la Lisiciansk, el a spus: "Da, acesta este singurul teren mai înalt".

Forţele ruse şi proruse au intrat sâmbătă în oraşul Lisiceansk, unde au loc în prezent lupte de stradă, au afirmat separatiştii.

Vezi și: Se dau lupte grele pentru cucerirea Luganskului! Pas strategic făcut de Moscova: soldații au intrat în oraşul Lisiceansk .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.