Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solenopsis invicta, o specie extrem de invazivă s-a adaptat: invadează un întreg continent, după ce au învățat să călătorească

furnica de foc

Solenopsis invicta, o specie extrem de invazivă s-a adaptat: invadează un întreg continent, după ce au învățat să călătorească

Furnicile de foc formează plute pentru a călători în zonele inundate din statul Queensland, din nord-estul Australiei. Experții se tem că specia deosebit de invazivă va reuși astfel să se răspândească în toată țara. Inundațiile sunt din ce în ce mai dese din cauza schimbărilor climei.

Vremea extremă ar putea duce la o răspândire la nivel național a speciilor extrem de invazive.

„Ploile abundente recente din regiune ar putea accelera răspândirea furnicilor de foc, una dintre cele mai periculoase specii invazive din lume. Furnicile de foc sunt mai active înainte sau după precipitații și pot forma plute mari care se mișcă odată cu curenții de apă pentru a stabili puncte de sprijin în zone noi”, a avertizat Reece Pianta, membru în Consiliul pentru specii invazive (ISC) din Australia, potrivit CNN.

Furnicile de foc invadează Australia

El i-a îndemnat pe locuitori să fie atenți și să anunțe autoritățile dacă văd astfel de plute pe apă. Simulările ISC arată că furnicile de foc se vor răspândi în „fiecare colț al Australiei” dacă focarul din Queensland nu este stopat. Autoritățile au promis că vor aloca 70 de milioane de dolari australieni (46 de milioane de dolari) în următorii patru ani programului de eradicare a furnicilor de foc.

Originară din America de Sud, furnica roșie de foc distruge culturile, dar este periculoasă și pentru oameni. Înțepătura sa veninoasă provoacă reacții alergice și poate ucide un om. În ultimul secol, furnica s-a răspândit în mare parte din Statele Unite, Mexic, Caraibe, China și Australia. Anul trecut, a fost observat pentru prima dată în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.