Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitanţii de azil din Marea Britanie locuiesc în condiţii 'RUŞINOASE'

Mulţi dintre solicitanţii de azil din Marea Britanie sunt nevoiţi să stea în locuinţe cu o igienă precară şi prost întreţinute, infestate cu paraziţi, în baza unui sistem de subcontractare care necesită "reforme majore", a conchis un raport parlamentar făcut public marţi, citat de DPA, potrivit agerpres.

Ancheta care a stat la baza raportului a constatat probleme mergând de la lipsa sprijinului adecvat pentru persoanele vulnerabile până la prezenţa şobolanilor şi a ploşniţelor în locuinţe atât de insalubre încât unii părinţi "nu-şi pot aşeza copiii pe covoare murdare şi canapele putrede".

Vizita lui Donald Trump o pune pe Regina Elisabeta a II-a 'într-o situaţie extrem de dificilă'

Unele din locuinţele puse la dispoziţia solicitanţilor de azil "sunt o ruşine şi este jenant faptul că oameni aflaţi într-o situaţie foarte vulnerabilă au fost puşi să stea în astfel de condiţii", se arată în raportul Comisiei pentru afaceri interne.

Preşedinta comisiei, deputata laburistă Yvette Cooper, a subliniat că sistemul actual de cazare a solicitanţilor de azil prin intermediul contractorilor privaţi "pur şi simplu nu funcţionează" şi a făcut apel la "reforme majore".

Chiar şi acolo unde spaţiile oferite sunt de calitate mai bună şi mai bine dotate, acestea sunt concentrate în zonele cele mai sărace, a mai remarcat deputata britanică, potrivit căreia "este nedrept faptul că autorităţile locale şi comunităţile din aceste zone s-au angajat să primească mai mulţi solicitanţi de azil, în timp ce autorităţile din zone mai bogate încă nu fac nimic" în această privinţă.

Raportul recomandă "acţiune imediată pentru a îmbunătăţi standardele şi monitorizarea", inclusiv întărirea prerogativelor de inspecţie ale autorităţilor locale şi înăsprirea sancţiunilor.

Sistemul trebuie reformat pentru a putea răspunde necesităţilor unor persoane extrem de vulnerabile, între care se numără şi victime ale torturii şi traficului, insistă autorii raportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.