Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare de ULTIMĂ ORĂ a UDMR înainte de a decide pe cine susține în turul II: dezbatere URGENTĂ

sigla UDMR
UDMR

UDMR cere dezbaterea în regim de urgență a Legii Vânătorii în comisiile de specialitate. Parlamentarii Uniunii cred că accidentul de luna trecută, când un bărbat a murit după ce a fost atacat de un urs, putea fi evitat dacă autoritățile ar fi reevaluat periodic cotele de intervenție, conform Mediafax.

Citește și: Sorina Matei acuză PRESIUNI fără precedent de pe filiera Iohannis - Hellvig: Este impusă o adevărată BLOCADĂ

Senatorul Tanczos Barna și deputatul Korodi Attila au cerut dezbaterea în regim de urgență a Legii Vânătorii în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit unui comunicat al UDMR, Korodi Attila a spus că accidentul de luna trecută din județul Mureș putea fi evitat dacă autoritățile, în baza legii adoptate anul trecut, ar fi reevaluat periodic cotele de intervenție.

„În Parlament este depus un proiect de lege elaborat de UDMR, în baza căruia se poate și chiar trebuie introduse restricții mai severe pentru situațiile în care practica nu este funcțională. Totodată, trebuie introduse și sistemele de compensare, așa cum a susținut UDMR în cadrul dezbaterii în Senat. Este responsabilitatea ministerului să reglementeze cotele de prevenție până în luna februarie a fiecărui an”, a spus deputatul UDMR.

În luna octombrie, un bărbat de 61 de ani a fost găsit mort, pe malul râului Târnava Mică, în județul Mureș, iar cadavrul prezenta leziuni produse în urma unui atac de urs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.