Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare pentru Iohannis: Să-şi amintească ce l-a întrebat pe Ponta

dezbatere

Politologul Vladimir Tismăneanu îi transmite președintelui ales Klaus Iohannis un mesaj, după ce premierul Victor Ponta a anunțat componența noului guvern, solicitându-i să îşi amintească  întrebarea pe care i-a adresat-o premierului în cea de-a doua confruntare la alegerile prezidențiale: „Oare dl. Băsescu i-a prostit pe români când v-a pus prim-ministru? Pe mine m-a refuzat, pe dumneavoastră v-a pus!”.

În opinia lui Tismăneanu, preşedintele ales nu va putea coabita cu noul guvern, comparându-i cu două săbii ce nu pot "să încapă în aceeaşi teacă".

Sper că dl Klaus Iohannis nu va participa la ceea ce poate fi lesne descris drept un circ grotesc, o continuare a patachiniadei grandomane care a marcat intrarea lui Ponta în cursa prezidenţială. Locul lui Ponta, acest Kim Jong-un al Romaniei, nu este la Palatul Victoria, ci acolo unde sunt indeobste cazati piromaniii. Nu văd posibilă coabitarea între dl Iohannis, ales de toţi cei care vor să scape de Ponta, şi megaplagiator. Sunt două săbii, vreau să cred, care nu au cum să încapă în aceeaşi teacă”, a scris Tismăneanu, într-un articol publicat pe contributors.ro.

Guvernul Ponta IV este o glumă proastă. Singura veste bună este că doamna ministru Ioana Petrescu a decis (sau a fost decisă) să revină în mediul academic american. După ce-a girat aiurelile bugetare ale pontocratiei, doamna ministru se retrage. “Sans espoirs et sans regrets”. Oricum, avem de-a face cu un balon de săpun, cu o efemeridă. Guvernul Ponta IV nu are cum să reziste, este născut din neant şi se va întoarce rapid în neant. Nu cred că societatea civilă românescă va îngădui acestui mitoman galactic să-şi facă în continuare de cap. Ceea ce nu face Parlamentul, o va putea face protestul civic... Domnule Iohannis, vă amintiţi prima întrebare pe care i-aţi pus-o lui Ponta în a doua (şi ultima) dezbatere dinaintea turului doi? România are dreptul să iasă din acest coşmar. Depinde de Dvs, domnule Iohannis, să o ajutaţi”, a mai scris Vladimir Tismăneanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.