Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solomon și Wilson își propun să se listeze la bursa americană: o nouă etapă în expansiunea lor globală

capital.ro
bursa

Grupul Amer Sports, unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de echipamente sportive, a depus cererea pentru derularea unei oferte publice iniţiale în SUA, o operaţiune care ar putea evalua grupul la 10 miliarde de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Amer Sports, care are activităţi de producţie şi în România, lucrează cu Bank of America Corp., Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. şi Morgan Stanley la pregătirea IPO-ului. Potrivit surselor, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Amer Sports are de gând să se listeze la bursă la începutul anului următor, conform agerpres.

Compania care este sprijinită de Anta Sports, cel mai mare producător chinez de echipamente sportive, are în vedere o ofertă publică iniţială în valoare de peste un miliard de dolari dar, în funcţie de condiţiile de pe piaţă, ar putea să vândă acţiuni în valoare de până la trei miliarde de dolari. Pe lângă clăparii de ski Solomon şi rachetele de tenis Wilson, grupul Amer Sports mai deţine mărcile Louisville Slugger, Arc'teryx sau Atomic.

În 2019 un consorţiu condus de Anta Sports a preluat Amer Sports pentru aproximativ 5,2 miliarde de dolari, în cadrul unei strategii destinate oferirii de echipamente sportive din segmentul high-end clasei mijlocii din China.

Potrivit celor mai recente rezultate financiare, veniturile Amer Sports au crescut anul trecut cu 22%, până la 24 de miliarde de yuani (3,3 miliarde dolari).

În România, Amer Sports Ro are o fabrică la Orăştie, unde aproximativ 550 de angajaţi produc clăpari pentru ski marca Salomon şi Atomic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.