Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOLUȚIA PSD la TVR. PNL acuză politizarea televiziunii naționale

TVR

PSD se grăbește în aceste zile să se instaleze la TVR și să își asigure o gură de foc în vederea anului electoral de anul viitor. De partea lor cei de la PNL acuză politizarea instituției.

Când STIRIPESURSE.RO a  titrat că deputatul Mădălin Voicu ar urma să preia TVR-ul toate autoritățile au strigat la unison că e vorba de întoxicare. Când însă adevărul a ieșit la iveală, Voicu care a negat inițial vehement a recunoscut că e favorit la șefia televiziunii naționale și că are și un plan. NUMAI că el ar fi vrut mai mult consul la Bonn, dar cum se pare că a fost respins de autoritățile germane el ar avea niște polițe de plătit prin țară.

Surse din cadrul PSD susțin pentru STIRIPESURSE.RO că în cazul puțin probabil în care Mădălin Voicu va refuza poziția de președinte-director general al TVR atunci aceasta ar urma să îi revină lui Corneliu Calotă, actual purtător de cuvânt al Guvernului și fost membru al CA al SRTV.

___

PNL însă strigă POLITIZARE. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat duminică, la Alba Iulia, că PSD încearcă să politizeze excesiv televiziunea publică, pentru ca apoi să beneficieze de acest mijloc media în campania electorală pentru alegerile locale şi generale de anul viitor.

"Constat că, în ciuda faptului că am abordat acest subiect de foarte multe ori, şi eu, şi oameni din societatea civilă interesaţi de destinul Televiziunii Române, din partea cealaltă, din partea factorului guvernamental, nu vedem decât pasivitate. Se prefigurează, în schimb, o lovitură de forţă, care înseamnă, din nou, politizarea excesivă a acestei instituţii de presă. Vorbesc despre înlăturarea actualei conduceri şi mobilizarea PSD pentru aducerea la putere a unei echipe loiale obiectivelor PSD. Nu uitaţi că 2016 reprezintă un an electoral cu două tipuri de alegeri, locale şi generale, şi ştiţi foarte bine ce capacitate extraordinară are PSD să transforme televiziunea publică în vehicul electoral al PSD atunci când pune mâna pe ea", a afirmat Alina Gorghiu. 

Copreşedintele PNL a spus că TVR se confruntă acum cu probleme financiare deosebite şi a apreciat că schimbarea directorului general al instituţiei nu va duce la rezolvarea acestora, ci doar la o întârziere a măsurilor concrete pentru deblocarea situaţiei cu care se confruntă televiziunea publică. 

În acest context, copreşedintele PNL i-a cerut preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să se aibă o întâlnire cu partidele din Opoziţie pentru a discuta situaţia de la televiziunea publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.