Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluția simplă care vă poate salva de inundații / FOTO

Suntem obișnuiți ca la fiecare ploaie mai mare, televiziunile să livreze imagini cu străzi inundate din București. Cei care au rude în afara orașului s-au putut trezi, uneori, sunați și întrebați dacă sunt bine, dacă au pățit ceva, dacă le-a intrat apa în casă.

Aceste știri s-au mai împuținat pe măsură ce Apa Nova București a derulat un program de curățare a casetei de evacuare a apelor uzate de sub Dâmbovița. Necurățată de la Revoluție, aceasta ajunsese să funcționeze la 47% din capacitate.

Astfel, inundațiile de pe străzi s-au împuținat, problemele care mai apar încă, putând fi rezolvate cu rapididate.

Dar s-a dovedit că nu doar caseta de sub Dâmbovița este o problemă. La ultima ploaie, Apa Nova a decoperit că aproximativ 20 de imobile la care s-a intervenit penbtru scoaterea apei nu aveau instalată clapetă anti-refulare. Altele aveau această clapetă montată greșit.

Dar, ce sunt aceste clapete anti-refulare (clapete de sens)? Ele sunt ca niște căpăcele care stau deschise când apa se scurge din intalația imobilului în rețeau de canalizare dar se închid atunci când nivelul apei din rețeaua de canalizare crește, prevenind astfel inundațiile. Ele sunt necesare în anumite tipuri de imobile, și este responsabilitatea proiectantului clădirii de a decide daca asemenea clapete se vor folosi sau nu (clapetele nu fac parte din rețeaua publică de canalizare).

Apa Nova București derulează un program gratuit de consiliere a locatarilor și asociațiilor de locatari, se arată într-o informare primită la redacție.

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.