Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluția lui Trump pentru războiul din Ucraina: Renunțarea la teritorii

nbcnews.com
trump

Fostul președinte al SUA și candidat la președinție Donald Trump a spus în conversații private că ar putea pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei, forțând Ucraina să renunțe la Crimeea și Donbasul ocupat notează The Washington Post cu referire la surse, notează Ukrainkapravda.

Potrivit unor persoane familiare cu planul lui Trump, acesta a spus că ar putea pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei forțând Ucraina să renunțe la un anumit teritoriu.

Potrivit persoanelor care au discutat în privat această problemă cu Trump sau consilierii săi, propunerea lui Trump este de a împinge Ucraina să predea Crimeea și Donbasul Rusiei, scrie publicația.

O persoană care a discutat problema direct cu Trump a spus că, în conversații private, fostul președinte și-a exprimat opinia că atât Rusia, cât și Ucraina „vreau să salveze fața, vor să găsească o cale de ieșire” și că oamenii din unele părți ale Ucrainei ar fi nu deranjează să faci parte din Rusia.

Potrivit publicației, recunoașterea controlului rusesc asupra unor părți ale Ucrainei ar extinde granițele dictaturii lui Putin după cel mai mare război terestru din Europa de la al Doilea Război Mondial. Unii dintre susținătorii lui Trump încearcă să-l convingă să nu permită o astfel de dezvoltare.

Astfel, senatorul republican Lindsey Graham a spus că își petrece „100 la sută din timp vorbind cu Trump despre Ucraina”.

"El (Putin - n.red.) trebuie să plătească prețul. Nu poate câștiga până la urmă", a adăugat Graham.

El a spus că a avertizat împotriva acordării Rusiei terenurilor dorite și dorește ca Trump să sprijine calea către aderarea Ucrainei la NATO.

"În ceea ce mă privește, poți pune capăt acestui război dacă te asiguri că Ucraina se alătură NATO și UE. El (Trump - n.red.) nu vorbește prea mult despre asta. Nu știu dacă s-a gândit la este foarte mult”, a adăugat senatorul. -republican.

Oficialii campaniei Trump au refuzat să răspundă direct la întrebările pentru acest articol.

„Orice speculație cu privire la planul președintelui Trump vine din surse anonime și neinformate, care nu au idee despre ce se întâmplă sau ce se va întâmpla”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei, Carolina Levitt.

Ea a adăugat că „Președintele Trump este singurul care vorbește despre oprirea crimelor”.

Potrivit ziarului, informații despre planul lui Trump pentru Ucraina au apărut la Washington în noiembrie anul trecut, în timpul unei întâlniri la Heritage Foundation între centriști de dreapta și o delegație în vizită a Consiliului European pentru Relații Internaționale.

Potrivit „mai multor persoane prezente la întâlnire”, fostul consilier al Casei Albe a lui Trump, Michael Anton, a descris contururile „planului de pace” al lui Trump ca cedarea teritoriilor Ucrainei în Crimeea și Donbas, limitând extinderea NATO și încurajând pe Putin să-și ușureze dependența crescândă de China. .

În martie, Anton, contactat telefonic, a spus că nu a vorbit cu Trump de 18-24 de luni și a negat că a știut ceva despre planurile lui Trump pentru Ucraina. Nu a răspuns la alte întrebări.

În trecut, Trump s-a lăudat adesea că, dacă va fi ales președinte, ar putea pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina în 24 de ore, dar nu a oferit detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.