Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluţia preferată de clienţii OTP Bank pentru suspendarea ratelor este formularul online

OTP Bank
OTP Bank

Formularul online este soluţia preferată de clienţii OTP Bank pentru suspendarea ratelor, în numai câteva zile de la lansarea formularului fiind înregistrate aproximativ 3.500 de cereri pe acest canal, de 4 ori mai mult decât prin email, telefon sau unităţile teritoriale, a anunţat marţi banca, potrivit Agerpres.

"Clienţii aleg acum, în principal, să aplice pentru măsura suspendării ratelor, potrivit Ordonanţei, prin intermediul formularului online. Este un instrument eficient şi simplu, creat cu scopul de a limita deplasarea la bancă şi a preveni situaţiile de supraîncărcare a Contact Center-ului. Le recomandăm în continuare clienţilor să îl folosească cu încredere, pentru că astfel datele sunt bine structurate şi complete, ceea ce poate facilita soluţionarea mai rapidă a cererilor primite", au declarat reprezentanţii OTP Bank.

Citește și: Alexandru Rafila anunţă că în toamnă am putea avea primul medicament împotriva COVID-19. A fost testat cu succes în SUA

Totodată, banca anunţă că oferă posibilitatea suspendării obligaţiilor de plată a ratelor scadente pentru toate tipurile de credite, inclusiv pentru carduri de credit şi overdraft (descoperit de cont), pentru clienţii care întrunesc condiţiile prevăzute în OUG 37/2020 şi care transmit solicitări până la termenul limită prevăzut, respectiv data de 15 mai 2020.

OTP Bank precizează că analizează toate cererile primite şi, în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data solicitării, revine către client cu un răspuns privind aprobarea sau, după caz, respingerea acestora. Clienţii ale căror cereri sunt aprobate vor primi, în cel mult 30 de zile de la data solicitării, o notificare cu clauzele contractuale modificate, inclusiv noul grafic de rambursare.

Primele solicitări de amânare în condiţiile Ordonanţei au fost deja aprobate săptămâna trecută şi comunicate clienţilor, iar alte câteva mii sunt în curs de analiză şi procesare.

În cazul persoanelor fizice pentru care se aplică soluţia OTP Bank de amânare fără intrare în restanţă şi aplicare de penalizări până pe 29 mai 2020, şi care ulterior şi-au manifestat intenţia de a beneficia de măsura anunţată în ordonanţă şi îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute de aceasta, este important de ştiut că soluţia OTP Bank va fi înlocuită automat de soluţia de amânare în condiţiile Ordonanţei.

În ceea ce priveşte persoanele juridice sau categoriile asimilate, OTP Bank a implementat aceeaşi modalitate de solicitare a suspendării ratelor, prin intermediul formularului online pus la dispoziţie pe website-ul băncii. Dacă acestea întâmpină sau se află într-o situaţie dificilă, atunci sunt rugate să contacteze în cel mai scurt timp managerul de relaţii dedicat pentru a identifica cea mai bună soluţie personalizată.

Aşadar, debitorii care doresc să aplice pentru măsura suspendării ratelor conform Ordonanţei, pot transmite o solicitare prin email, telefonic, cerere în format fizic sau, preferabil, prin completarea formularului online, dupa cum urmează: pentru persoane fizice, aflat la: https://www.otpbank.ro/ro/formular-cerere-amanare-rate; pentru persoane juridice sau/şi categorii asimilate, aflat la: https://www.otpbank.ro/ro/formular-cerere-amanare-rate-pj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.