Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluţia PSD pentru ieşirea din criză: Testarea cunoştinţelor liderilor social-democraţi

psd congres

Un deputat social-democrat vine cu o propunere inedită în contextul frământărilor din interiorul PSD de după eşecul înregistrat la alegerile prezidenţiale. Deputatul Florin Tătaru susţine că PSD are nevoie urgenta de reformă, inclusiv doctrinara, şi propune testarea cunostintelor liderilor partidului despre doctrina pe care o sustin, aratând ca "nu poti milita pentru social-democratie daca habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale".

"E urgenta nevoie de o reforma, inclusiv doctrinara, în PSD. Se poate ajunge pâna la testarea efectiva a cunostintelor pe care le au liderii despre doctrina pe care o sustin. Voi face, în concret, aceasta propunere într-un cadru oficial pentru ca ea sa prinda forma si viata în PSD. Nu poti milita pentru social-democratie daca habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale. PSD va depasi aceasta criza electorala cu lideri reali, cu figuri noi, cu oameni politici care reprezinta comunitati mari de oameni. Cred ca e nevoie de o schimbare de abordare si de prezenta a unui spirit de echipa unde cunoasterea doctrinara social-democrata sa nu fie luata în derâdere de unii lideri doar din pricina ca habar n-au ce e doctrina care i-a facut oameni politici", a aratat Tataru, potrivit Mediafax.

Deputatul PSD a mentionat ca raspunsul la întrebarea "De ce a pierdut PSD alegerile prezidentiale?" este unul singur si îsi are radacinile în axul central al doctrinei.

"Protectia sociala, ca element fundamental pus în practica si nu clamat de la tribuni, este baza social-democratiei românesti. Se adauga aici principiile egalitatii si dreptatii sociale care au închegat doctrinar social-democratia româneasca dupa anul 1989. Cu astfel de valori fundamentale ale societatii se câstiga o batalie electorala. Din pacate, ele trebuie puse-n practica. Social-democratii se plaseaza în mijlocul comunitatilor, oamenii simpli fiind cei care le dau legitimitate. De la «mica trancaneala» si pâna la «Marea Trancaneala» a lui Caragiale nu se poate înfaptui nici doctrinar si nici real social-democratia", a sustinut Florin Tataru.

Acesta a considerat ca lipsa cultivarii valorilor politice de stânga a dus la anomalii ce au generat haos politic, adaugând ca nu se poate întari social-democratia "cu schisme nascute-n Transilvania pe principiul unui pseudopatriotism regional".

"Poti, însa, altceva: în lipsa unei solidaritati doctrinare a liderilor, pe fondul aparitiei confuziei generale sa îti impui propria confuzie paguboasa. Asta a facut si grupul politic de la Cluj, din pacate pentru aceasta competitie electorala. Sintagma existentei unei Transilvanii de dreapta e imputabila direct si fara echivoc liderilor acestora. Armele electorale folosite de dreapta politica transilvaneana în câmpul electoral sunt preluate în totalitate din doctrina social-democrata. Sa pierzi o competitie electorala cu armele tale ajunse în mâna adversarilor politici e fara precedent si demonstreaza fragilitatea mesajului liderilor regionali", a mai aratat Tataru.

În opinia acestuia, "trancaneala a dus la nesocotirea diasporei si a dreptului fundamental al românilor la vot, iar o astfel de atitudine politica nu are nimic în comun cu social-democratia autentica, dar ea se creste pe o structura frageda doctrinara, producând pierderi uriase în politica social-democrata".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.