Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluția unui lider de sindicat pentru criza din educație: 'Primul lucru: demiterea ministrului Muncii'

enational.ro
bogdan hossu, cartel alfa

Inclusiv nerespectarea rotativei la guvernare indică faptul că profesorii aflați în grevă generală nu pot avea încredere în promisiunile liderilor politici, transmite președintele sindicatului Cartel ALFA, Bogdan Hossu.

„Și prin acțiunea rotativei decidenții politici ai coaliției nu dau decât un semnal negativ legat de credibilitate. Să nu uităm că una din marile probleme în rezolvarea conflictului la nivelul sistemului de educație este credibilitatea actului cu care se angajează guvernanții, coaliția în negocieri cu cele trei federații din Învățământ. Tocmai că acest lucru arată că s-au făcut și legi, acte normative și nu au fost respectate. Nici măcar un acord politic care nu avea nimic cu greva nu se respectă, creează și mai mult suspiciunea că orice act s-ar semna de greviști și actualul Guvern nu ar fi credibil”, a spus Hossu, la postul B1 TV.

Bogdan Hossu susține că era necesară demiterea ministrului Muncii, Marius Budăi, pentru că nu există nici măcar un draft cu privire la viitoarea lege a salarizării:

„Primul lucru care ar fi trebuit făcut era demiterea ministrului Muncii, ca un prim pas legat de aplanare. Responsabilul care trebuia să facă integrarea legii salarizării bugetare, care are elementele de la ordonatorii de credit, Sănătatea care e la PSD, Învățământ care e PNL, cei din administrația publică, care este UDMR. Practic ministerele responsabile au făcut negocieri cu partea sindicală. Au venit cu niște propuneri mai bune sau mai rele, este greu de spus la ora actuală. Era responsabilitatea ministerului Muncii să facă integrarea, să vină cu un proiect. Chiar dacă era deficitar, să îl pună pe masă pentru dezbatere publică. Această secretomanie nu va face decât să creeze mai multe suspiciuni și o presiune socială mai mare”.

Context:

Premierul Nicolae Ciucă a discutat vineri, la Palatul Victoria, cu o parte din prim-vicepreședinții PNL, după ce a luat decizia de a-și depune mandatul după ce se termină greva din învățământ (Nicolae Ciucă ar putea să rămână premier până în toamnă: discuții aprinse în PNL - surse).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.