Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Răsturnare de situație în CGMB: Costică Constanda poate executa silit Primăria Generală

Agerpres
primaria-capitalei-cgmb

Consilierii generali ai Primăriei Capitalei au votat, marți, un amendament inițiat de viceprimarul Aurelian Bădulescu și care prevede că darea în plată spre Costică Constanda a unor terenuri a căror valoare acoperă o parte din cele 115 milioane de euro pe care municipalitatea este obligată, prin decizie în instanță, să o plătească omului de afaceri, se va putea face cu condiția ca Constanda să nu inițieze executarea silită a Primăriei Capitalei până la finalul acestui an. Amendamentul votat reprezenta, practic, o soluție de compromis, provizorie, agreată între negociatorii primăriei Capitalei și echipa de negociere a omului de afaceri. Până la finalul anului, Primăria Bucureștiului ar fi trebuit să găsească soluții pentru restul banilor care trebuie plătiți lui Costică Constanda.

UPDATE - Ulterior, proiectul a picat la votul CGMB, inclusiv amendamentul adoptat. Proiectul avea nevoie de votul a 2/3 din numărul consilierilor generali.

Citește și: USR-PLUS recunoaște că face ‘FIGURAȚIE’ la a doua primărie din România: ‘Șansele sunt mici. Știe toată lumea! I-am spus lui Emil Boc: ai procente cât China’ .

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, explica zilele trecute:

  • „După cum știți, Municipiul București se confruntă cu o situație financiară dificilă, agravată de instituirea mai multor popriri asupra conturilor Municipiului București, ca urmare a unor sentințe definitive și irevocabile, pronunțate în anul 2019, în cadrul unor procese care au durat 20 de ani. Astfel, în procesul intentat de Costică Constanda, Municipiul București trebuie să-i returneze acestuia 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anul al Capitalei. Deși am luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare și am făcut deja plăți eșalonate de aproximativ 17 milioane euro, ne aflăm în situația în care, începând cu data de 3 august, Costică Constanda va popri conturile Municipiului București (vă prezint anexat înștiințarea transmisă de către acesta)”

Ea reamintește că, pentru a putea respecta sentință definitivă și irevocabilă în procesul cu Costică Constanda, a supus spre aprobare, în trei ședințe succesive ale Consiliului General al Municipiului București (CGMB), din datele 15, 29 și 30 iulie 2020, proiectul de Hotărâre privind aprobarea dării în plată ca modalitate de executare silită a titlurilor executorii reprezentate în decizia instanțelor.

  • „Prin această dare în plată, suma totală datorată se reduce cu aproximativ 40%. Proiectul de Hotărâre a fost respins de fiecare dată. Menționăm că pentru a fi aprobat era nevoie de votul a 2/3 din numarul total al consilierilor generali. În aceste condiții, Municipiul București trebuie să achite, de urgență, întreaga sumă datorată lui Costică Constanda, respectiv diferența rămasă de plată de aproximativ 98 milioane euro. În caz contrar, așa cum a anunțat deja, acesta va bloca, începând cu data de 3 august 2020, toate conturile Municipiului București. Din bugetul Municipiului Bucuresti sunt suportate cheltuieli de importanță strategică privind alimentarea cu energie termica, transportul în comun, iluminat public, funcționarea celor 19 spitale aflate în coordonarea Municipalității, proiectele de investiții în infrastructura, etc. Atragem deci atenția că instituirea popririi conturilor Municipiului București, anunțată de Costică Constanda, va avea repercusiuni directe extrem de grave asupra calității vieții cetățenilor Capitalei”, a adăugat Firea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.