Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOLUȚIE anti - panică: Alexandru Rafila vrea ca părinții să fie chemați la școală, să vadă cum se desfășoară orele

www.europafm.ro
rafila

Noi și noi propuneri, pentru stoparea îngrijorării generate de începerea școlii în plină pandemie. Soluția pentru eliminarea îngrijorărilor legate de școală este la îndemâna autorităților, spune Alexandru Rafila. Acesta crede că părinții trebuie invitați la școală să vadă cum se va desfășura activitatea, conform Mediafax.

Citește și: În România lucrurile se vor înrăutăți - Toamna 2020, un anotimp cu recorduri istorice

„Îngrijorarea este generată, în general, de necunoaștere și de incertitudine. Dacă reușim să compensăm aceste două elemente - desigur, nu putem să le compensăm doar printr-o declarație la televiziune - incertitudinea trebuie foarte clar lămurită de autorități, mai ales de autoritățile centrale, iar necunoașterea trebuie rezolvată de către autoritățile locale și de către cei care sunt responsabili cu funcționarea școlilor la nivel local, cadre didactice, conducerea școlii”, a declarat la Digi24 profesorul Alexandru Rafila.

Acesta a adăugat că ar informa părinții, i-ar invita înainte la școală, să vadă cum se va desfășura activitatea, deoarece acest lucru va da cu siguranță încredere părinților care vor înțelege că este esențial pentru copii să meargă la cursuri și să încerce să aibă o activitate școlară normală.

Ministrul Sănătății, Nelul Tătaru, declara vineri că a observat îngrijorarea în privința deschiderii școlilor.

„Haideți să ne gândim că, în acest moment, vedem parcurile și locurile de joacă destul de aglomerate. Vedem și bunici acolo, vedem lipsa măștilor, vedem lipsa dezinfectanților. Să nu ne temem de o reluare a școlii când avem un cadrul legal cu anumite norme. Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste norme, dincolo de școală”, afirma Tătaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.