Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluțiile lui Dan Voiculescu pentru salvarea firmelor românești și consolidarea economiei României

facebook.com
Dan Voiculescu

Statul trebuie să intervină de urgență și să acorde sprijin concret firmelor, în condițiile în care este tot mai evident că ne aflăm în „al treilea val” al pandemiei, spune Dan Voiculescu pe blog, considerând că alături de măsurile de ordin sanitar sau restricțiile previzibile, sprijinul firmelor care abia mai supraviețuiesc este esențial pentru sănătatea economiei românești.

Aceste propune o serie de măsuri care să permită României să navigheze această criză și să își consolideze economia.

„Cu experiența acumulată la catedra ASE și în zeci de ani de activitate nemijlocită în economia reală, consider că se impun următoarele tipuri de măsuri administrative, economice și fiscale:

1.Particularizarea restricțiilor impuse pentru fiecare domeniu economic, astfel încât să se asigure CONTINUAREA activităților, în condiții specifice, nu suspendarea globală a unor sectoare.

2. Stimularea consumului produselor “fabricate în România”, prin noi facilități fiscale acordate pe întreg lanțul de producție și desfacere;

3. Încurajarea adaptării agenților economici la noile condiții de piață prin acordarea de împrumuturi garantate de stat pentru investiții în retehnologizare, necesare ca urmare a schimbării/diversificării obiectului de activitate.

Așa cum am menționat constant în ultimul an, orice criză poate constitui atât un obstacol major, cât și o exceptionala oportunitate. Când, în cele din urmă, razboiul cu Pandemia va fi depășit, vor exista state învingătoare, care își vor fi consolidat economia și societatea, și state învinse, cu economii falimentare și societăți dezintegrate”, spune Dan Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.