Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şomajul din Franţa, în scădere: François Hollande susţine că bătălia dă roade

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Klaus Iohannis Francois Hollande Măgurele

Şomajul din Franţa a continuat să scadă în octombrie, cu o reducere de 11.700 a numărului solicitanţilor unui loc de muncă, date care susţin o tendinţă favorabilă în care preşedintele François Hollande vede rezultatul unei "lungi bătălii" ce "dă roade", relatează AFP. Cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale, datele publicate joi de Ministerul Muncii de la Paris erau foarte aşteptate, preşedintele socialist condiţionând candidatura sa de o diminuare semnificativă a şomajului.

Cu puţin înainte de prezentarea lor, François Hollande a apreciat că eforturile guvernului încep să fie urmate de efecte: "Bătălia este lungă, durează de câţiva ani", însă "dă roade", a afirmat el. "De la începutul anului, şomajul se reduce, chiar dacă rămâne prea ridicat", a mai declarat şeful statului francez. În acest an, 101.700 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate, "o medie lunară de aproape 10.200", a subliniat joi ministrul muncii, Myriam El Khomri.

În ultimele 12 luni (din octombrie până în octombrie), "este cea mai semnificativă reducere observată din mai 2008", a adăugat ea. "În şase trimestre consecutive, s-au creat 210.000 noi locuri de muncă în ţara noastră", a ţinut să sublinieze Myriam El Khomri. Numărul persoanelor fără nicio activitate, aflate în căutarea unui loc de muncă înscrise pe lângă serviciul public Pole emploi, a atins în octombrie 3,48 de milioane în Franţa continentală, fără teritoriile de peste mări (-11.700 de persoane, -0,3% pe o lună). Cu toate acestea, sindicatele au atras atenţia asupra fragilităţii relansării economice şi a unei "lipse de siguranţă tot mai mari", conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.