Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Somalia: 11 morţi într-o explozie produsă într-o piaţă

somalia

Cel puţin 11 persoane au fost ucise şi 10 rănite miercuri într-o explozie produsă într-o piaţă aglomerată într-un mic oraş situat la nord de Mogadiscio, potrivit unei surse de securitate somaleze şi martorilor oculari, informează agerpres.ro

"Am confirmat moartea a 11 persoane, iar peste zece au fost rănite în explozie", a declarat pentru AFP prin telefon un responsabil din securitatea regională, Mohamed Abdikarim. 

Mai multe surse chestionate de France Presse miercuri seară nu ştiau dacă explozia a fost provocată de un atacator sinucigaş sau un dispozitiv ascuns în gunoaie în piaţa din Wanlaweyn, un mic oraş situat la aproximativ 70 km nord de Mogadiscio. 

Atentatul nu a fost revendicat miercuri noapte. Aproape toate atacurile de acest tip în Somalia sunt comise de insurgenţii radicali islamişti shebab, prezenţi în această parte a ţării. 

Aceştia luptă împotriva guvernului federal, susţinut de comunitatea internaţională şi 20.000 de oameni ai forţei Uniunii Africane în Somalia (Amisom). 

Ei au fost izgoniţi din Mogadiscio în 2011 şi au pierdut majoritatea bastioanelor lor. Însă încă controlează zone rurale întinse de unde conduc operaţiuni de gherilă şi atentate sinucigaşe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.