Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Somalia rupe legăturile diplomatice cu Kenya și o acuză de interferență politică

somalia

Somalia a rupt legăturile cu vecina sa Kenya, acuzând-o de interferenţă politică, a anunţat marţi ministrul informaţiilor somalez, într-o escaladare a unei dispute de luna trecută când şi-a rechemat ambasadorul de la Nairobi, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

"Somalia îşi cheamă înapoi toţi diplomaţii din Kenya şi ordonă diplomaţilor kenyeni să părăsească Somalia în termen de şapte zile", a declarat ministrul somalez al informaţiilor, Osman Dube, agenţiei de presă de stat.

Luna trecută, Somalia l-a expulzat pe ambasadorul Kenyei şi şi-a rechemat propriul emisar de la Nairobi după ce a susţinut că vecinul său se amestecă în procesul electoral din Jubbaland, unul dintre cele cinci state semiautonome ale Somaliei.

Dube a declarat într-un comunicat la Radio Mogadiscio că Nairobi se amestecă în politica Somaliei, dar nu a oferit detalii specifice ale presupusei ingerinţe.

Citește și: Jocul majorităţilor în Parlament: Combinaţiile în care ar putea guverna PNL sau PSD/ Modificarea Constituţiei, doar cu voia PSD

"Acesta este un răspuns la violarea politică constantă şi interferenţa deschisă a Kenyei în independenţa Somaliei", a spus el.

Kenya nu a comentat imediat asupra ultimei dispute.

Acest ultim incident diplomatic între vecinii din Africa de Est urmează tensiunilor din februarie 2019 când Kenya şi-a rechemat ambasadorul după ce Mogadiscio a decis să scoată la licitaţie blocurile de explorare offshore de petrol şi gaze, în centrul disputei asupra drepturilor lor maritime.

Cele două ţări au restabilit legăturile în noiembrie anul trecut.

Kenya a sprijinit guvernul somalez în alte domenii şi contribuie cu trupe la o forţă condusă de Uniunea Africană ce luptă acolo împotriva militanţilor legaţi de Al-Qaida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.