Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Somalia va fi reprezentată la ONU de un american

Agerpres
ONU Viena

Un fost reprezentant special american pentru Somalia a fost ales pentru a fi viitorul emisar al ONU pentru această ţară, în locul predecesorului său, expulzat de către guvernul somalez în ianuarie, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Într-o scrisoare adresată joi Consiliului de Securitate, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a anunţat că intenţionează să-l numească pe diplomatul James Swan în funcţia respectivă.

Citește și: Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră: Nu e adevărat!

Swan, care a fost de asemenea ambasador american în Republica Democratică Congo, îl va înlocui pe Nicholas Haysom, declarat 'persona non grata' de către Somalia în ianuarie, după ce a stat trei luni în acest post.

Diplomatul sud-african a primit ordinul să părăsească Somalia după ce şi-a exprimat preocuparea ca urmare a arestării unui fost responsabil al mişcării Shebab, candidat la alegeri regionale, şi a reprimării violente de către forţele de ordine a manifestaţiilor care au urmat.

Guterres şi-a exprimat ''profundul regret'' în legătură cu expulzarea lui Haysom, pe care Mogadiscio a refuzat să-l lase să revină.

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!’

Potrivit unor diplomaţi, numirea lui James Swan trebuie susţinută de către Consiliul de Securitate al ONU.

ONU doreşte să consolideze situaţia din ţară, unde insurgenţii islamişti Shebab au jurat distrugerea guvernului somalez. Izgoniţi din capitala Mogadiscio în 2011, ei controlează în continuare vaste zone rurale, de unde întreprind operaţiuni de gherilă şi atentate sinucigaşe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.