Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sonda New Horizons a explorat cel mai îndepărtat planetoid: a zburat la 6,6 miliarde de kilometri de Terra/VIDEO

Sonda spațială New Horizons a efectuat în perioada Revelionului un zbor în apropierea planetoidului Ultima Thule, aflat la 6,6 miliarde de kilometri de Terra, fiind "cel mai îndepărtat obiect explorat vreodată", a declarat Alan Stern, principalul investigator al sondei, potrivit site-ului Space.com.

Citește și: Victor Ponta lansează acuzații INCENDIARE: Dragnea și Vâlcov vor ajunge la închisoare

New Horizons, care a zburat în apropierea planetoidului la ora Washingtonului 12:33 (ora României, 07:33), având viteza de 51.500 km/h, a fotografiat misteriosul obiect aflat în Centura Kuiper, semnalul de la sondă urmând să fie receptat de NASA pe Pământ abia după aproximativ 6 ore.

"Nu pot să vă promit succesul", a spus Stern, adăugând că zborul este cu mult mai dificil decât explorarea planetei pitice Pluto. "Întindem la limită capabilitățile acestei nave spațiale", a subliniat el.

Sute de persoane, oameni de știință, reporteri și demnitari, au participat la o petrecere de Revelion, dar și de celebrare a zborului istoric realizat de sonda New Horizon. La eveniment au participat și membri echipei misiuni, din cadrul Laboratorului de Fizică Aplicată de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore.

Sonda spațială cu propulsie nucleară New Horizons, a cărei dezvoltare a costat 700 de milioane de dolari, a fost lansată în ianuarie 2006, având misiunea inițială de a explora Pluto și cei cinci sateliți ai acestei planete pitice. În iulie 2015, sonda a zburat în apropierea planetei pitice, realizând primele poze detaliate cu suprafața acestui obiect astronomic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.