Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Cât a SCĂZUT, de fapt, Liviu Dragnea: momentul cheie care l-a DOBORÂT pe liderul PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea iccj

Fostul premier Victor Ponta dezvăluia cifre din sondajele interne ale PSD, prin care arăta că Liviu Dragnea este la 15% grad de încredere. Sociologul Marius Pieleanu lansează pe piață cifrele pe care realizează analizele institutul de cercetare sociologică Avangarde și susține că Dragnea se află la 27-33% grad de încredere. De asemenea, Pieleanu explică că momentul care l-a doborât pe Liviu Dragnea este OUG 13.

De notat că cifrele avansate public de Victor Ponta au fost confirmate de la vârful PSD de secretarul general Marian Neacșu, cel care a recunoscut că Liviu Dragnea este foarte preocupat de această situație.

Citește și: Ponta pune tunurile pe Dragnea: 'Asta merge dacă vrei să conduci CJ Teleorman sau Teldrum SA'

Vezi şi: Premierul Mihai Tudose: Guvernul renunţă la introducerea taxei de solidaritate

”Liviu Dragnea nu este într-o cădere catastrofală. În momentul alegerilor parlamentare avea 48% spre 50%, iar de atunci a pierdut 15-20% într-o perioadă de șase luni de guvernare. În acest moment, Liviu Dragnea are între 27% și 33%. Așa este întotodeauna la PSD: toate nemulțumirile generate de acțiunile PSD se contabilizeaza la gradul de favorabilitate al liderului de partid și Liviu Dragnea decontează toate nereușitele Guvernului.

De la OUG 13 a început să scadă Liviu Dragnea, în cele șase luni de guvernare. OUG 13 este atribuită clar lui Liviu Dragnea și este catalizatorul care a condus la căderea liderului PSD și al doilea motiv este lipsa legilor justiției. Dacă ar fi reglat-o cumva cu aceste legi și înțeleg că vor veni cu acest pachet în toamnă, veți vedea că Liviu Dragnea revine pe tabloul principal.

Domnul Dragnea se afla la 10% în momentul în care a primit condamnarea și a reușit să refacă aproape incredibil, ieșit din manualele sociologice, reușind să ajungă la 50% în momentul alegerilor. Liviu Dragnea este unul dintre politicienii care reușesc să întoarcă gradul de favorabilitate și nu este exclus ca el să urce din nou”, a declarat Marius Pieleanu, la Antena 3.

Sociologul susține că din datele pe care le deține, PSD nu a suferit o scădere la fel de abruptă ca Liviu Dragnea și asta pentru că electoratul lor este cel mai fidel.

”PSD are 44-45% în acest moment, nu a pierdut foarte mult în cele șase luni de guvernare. Electoratul PSD este cel mai fidel din România”, a mai precizat Pieleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.