Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: 46% dintre români cred că Ponta ar trebui să îşi dea demisia de la Guvern

sondaj
Alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României este un ''lucru bun'', iar fostul primar al Sibiului este politicianul în care românii au cea mai mare încredere, arată un sondaj GSSC Avangarde, citat de Digi 24.

La întrebarea ''Alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte e un lucru bun?'', 68% dintre cei chestionaţi au răspuns ''un lucru bun'', 11% - ''un lucru rău'', iar ceilalţi s-au abţinut.

În ceea ce priveşte politicienii despre care românii au ''o părere foarte bună'', pe primul loc se situează Klaus Iohannis (26%), urmat de Victor Ponta (13%) şi Călin Popescu Tăriceanu (9%). La polul opus se situează Elena Udrea, despre care 37% dintre români nu au deloc o părere bună, urmată de Traian Băsescu şi Vasile Blaga, ambii cu 31%.

Totodată, 46% dintre românii chestionaţi consideră că Victor Ponta nu ar trebui să demisioneze din funcţia de premier, în timp ce 39% consideră că acesta ar trebui să părăsească fotoliul de la palatul Victoria.

În ceea ce priveşte vinovatul sau vinovaţii pentru organizarea proastă a alegerilor din diaspora, românii îi desemnează pe primele locuri pe Victor Ponta (31%), Biroul electoral central (17%) şi Ministrul de externe (6%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 6 - 12 decembrie, pe un eşantion de 850 de persoane, fiind realizat prin interviu la domiciului respondentului. Eroarea este de plus-minus 3,36%, scrie Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.