Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ: 73% dintre francezi nu cred că 'lucrurile merg mai bine' în țara lor

partid grafic sondaj

Cei mai mulţi dintre cetăţenii francezi nu sunt de acord cu pretenţiile preşedintelui Francois Hollande că "lucrurile merg mai bine" într-o ţară la un an distanţă de alegerile prezidenţiale de anul viitor, potrivit unui sondaj realizat pentru Metronews şi televiziunea LCI de institutul OpinionWay, notează Reuters, transmite agerpres.ro

Participanţii la sondaj au fost întrebaţi dacă ei consideră că există o îmbunătăţire în ceea ce priveşte creşterea economică, imaginea Franţei în lume, securitatea, locurile de muncă şi educaţia. 

Pentru 73% dintre cele 960 de persoane intervievate, nu există nicio îmbunătăţire în niciun domeniu, potrivit OpinionWay. 16% cred că creşterea s-a îmbunătăţit, în timp ce 8% consideră că securitatea şi politicile în materie de ocupare a forţei de muncă s-au ameliorat. 

Hollande şi membrii guvernului său socialist s-au străduit în ultimele săptămâni să indice o îmbunătăţire a situaţiei în Franţa, mai notează Reuters. 

Preşedintele a declarat la jumătatea lunii aprilie că "lucrurile merg mai bine" în timp ce există o mai mare creştere, mai puţin deficit, mai multă competitivitate, marje mai bune pentru companii şi mai multă putere de cumpărare pentru angajaţi. 

"Ţara merge mai bine, chiar dacă lucrurile nu merg mai bine pentru mulţi dintre concetăţenii noştri", a afirmat Hollande în comentarii difuzate la televiziunea France 2 duminică, la festivităţile anuale de 8 mai pentru a marca victoria aliaţilor asupra Germaniei în 1945. 

Economia franceză a crescut mai rapid decât se estimase cu 0,5% în primul trimestru, cea mai mare creştere în cheltuielile de consum şi investiţii după 2004, potrivit cifrelor publicate de agenţia naţională de statistică INSEE la 29 aprilie, aminteşte Reuters. 

Potrivit duminică comisarului european pentru afaceri economice şi monetare Pierre Moscovici, Comisia va ridica probabil previziunile ei de creştere de 1,3% pentru Franţa în acest an. 

Şomajul rămâne peste 10% în Franţa şi Hollande a declarat că nu va candida pentru a fi reales anul viitor cu excepţia cazului în care el face progrese privind rata şomajului. Guvernul s-a confruntat de asemenea cu săptămâni de proteste, uneori violente, în legătură cu planurile sale privind reforma legislaţiei muncii pentru a încuraja angajările. 

Rata de aprobare pentru preşedinte a scăzut cu două puncte coborând dramatic la 16% săptămâna trecută, potrivit unui sondaj Elabe pentru ziarul Les Echos şi Radio Classique. 

Sondajul OpinionWay a fost realizat telefonic pe 3 şi 4 mai, adaugă Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.